Acasă Politic Strasbourg: Parlamentul European îsi reafirma susţinerea pentru remunerarea egală a bărbaţilor şi...

Strasbourg: Parlamentul European îsi reafirma susţinerea pentru remunerarea egală a bărbaţilor şi femeilor

DISTRIBUIȚI

110445 – 24052012- „O mai mare capacitate de inserţie profesională a femeilor, în special în funcţii importante ar putea contribui la reducerea diferenţelor de remunerare dintre femei şi bărbaţi. Este necesar ca femeile să joace un rol mai activ în procesul decizional economic, folosindu-şi influenţa pentru a propune soluţii care să cuprindă perspectiva egalităţii de gen. Există o corelaţie puternică între existenţa unui număr mai mare de femei aflate în poziţii de conducere în cadrul unei companii şi profituri mai mari ale companiei respective din active, vânzări şi capitalul de investiţii” – sunt doar trei dintre prevederile „Raportului privind aplicarea principiului remunerării egale a bărbaţilor şi a femeilor pentru muncă egală sau muncă de valoare egală”, adoptat joi de plenul Parlamentului European reunit în sesiune plenară la Strasbourg.

Norica Nicolai, în calitatea sa membru supleant al Comisiei pentru Drepturile Femeii şi Egalitatea de Gen a subliniat, în discursul său pe marginea acestui raport, că nu putem avea egalitate de şanse în Uniunea Europeană atâta timp cât nu este asigurată egalitatea salarială, acesta fiind principalul obstacol întâmpinat de statele membre în aplicarea principiului egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi.

„Nu ştiu dacă trebuie să mai îmbunătăţim ceva în materie de legislaţie, nu ştiu dacă trebuie să adoptăm altă legislaţie, dar aş vrea să ştiu din partea Comisiei cum respectăm legislaţia existentă pentru că Directivele 17/2004 şi 18/2004 nu permit companiilor care practică inegalitatea de şanse să participe la licitaţii publice, să participe la obţinerea de fonduri europene, să participe la proceduri de subvenţii şi de achiziţii publice. A întrebat vreodată cineva vreun stat membru dacă a respectat aceste criterii în cele trei domenii? A verificat Comisia vreodată dacă societăţile comerciale din statele membrece ce au obţinut fonduri europene participând la achiziţii publice au îndeplinit condiţia egalităţii salariale între femei şi bărbaţi? Sigur nu, şi atunci cred că singura soluţie pentru a implementa acest principiu ca regulă de onoare pentru noi toţi este să respectăm şi să aplicăm mai ales legislaţia existentă, să găsim mecanisme prin care să cotrolăm aplicarea ei”, a susţinut Norica Nicolai. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.