Acasă Politic SUA: G8 pledeaza pentru o Zona Euro putetnica si unita cu Grecia...

SUA: G8 pledeaza pentru o Zona Euro putetnica si unita cu Grecia in interior

DISTRIBUIȚI

110310 – 20052012 – Liderii G8 (SUA, Marea Britanie, Canada, Italia, Franta, Germania, Japonia si Rusia) pledeaza pentru o zona Euro „puternica si unita”, cu Grecia in interiorul Uniunii Monetare, relateaza AFP, care citeaza comunicatul final al summitului destasurat la Camp David in SUA.

„Imperativul nostru este sa incurajam cresterea si angajarile”, afirma G8. „Suntem hotarati sa luam toate masurile necesare pentru a intari si revirgora economiile noastre” si „salutam discutiile in curs din Europa asupra manierei de a crea cresterea”.

„Suntem de acord asupra importantei de a avea o Zona Euro puternica si unita pentru stabilitatea si relansarea mondiala si ne exprimam interesul de a vedea ca Grecia ramane in Zona Euro, respectandu-si angajamentele”, afirma liderii G8.

„Ne angajam pentru responsabilitatea bugetara si, in acest context, sustinem politicile de consolidare bugetara durabile si inteligente, care iau in calcul situatiile economice ale tarilor”, spun tarile membre G8.

„Subliniem importanta pietelor deschise si a unui sistem comercial echitabil, robust si fondat pe reguli” si „respectam angajamentul nostru de a ne abtine de la masuri protectioniste”, se arata in comunicatul G8. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.