Acasă Politic Targu Mures: Retinuti de procurorii de la Crima Organizata pentru evaziune fiscala...

Targu Mures: Retinuti de procurorii de la Crima Organizata pentru evaziune fiscala si spalare de bani

DISTRIBUIȚI

110085 – 10052012 – Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) –  Serviciul Teritorial Târgu Mureş, au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din nouă persoane,  specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

        Procurorii DIICOT au efectuar 30 de percheziţii domiciliare şi I-au audiat pe învinuiţi, după ce aceştia au ridicat, de la  sediul unei unităţi bancare, suma de 9.000 de lei, provenind din activitatea infracţională.

        Începând cu anul 2011, membrii grupării au înfiinţat cinci societăţi comerciale de tip fantomă, în conturile cărora a fost virată suma de peste 12 milioane de lei, provenind  de la 50 de societăţi comerciale de pe raza a nouă judeţe – Alba, Arad, Argeş, Cluj, Mehedinţi, Sibiu, Mureş, Neamţ şi Timiş.

        Operaţiunile bancare au fost efectuate în baza unor contracte şi facturi fiscale fictive, emise în numele celor cinci societăţi comerciale. Sumele înscrise în aceste documente justificative fictive au fost virate succesiv prin mai multe conturi bancare şi ridicate ulterior în numerar şi împărţite între membrii grupării. Prin aceste operaţiuni fictive, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de peste cinci milioane de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA. Procurorii DIICOT au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a şase inculpaţi pentru o perioadă de 20 de zile. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.