Acasă Politic Traian Basescu: Statul roman nu va renunta la pricipiul “restitutio in integrum”

Traian Basescu: Statul roman nu va renunta la pricipiul “restitutio in integrum”

DISTRIBUIȚI

110388 – 23052012Abordarea «Restitutio in integrum» pe care a avut-o Romania in problema proprietatilor a fost extrem de costisitoare si extrem de greoaie, dar statul va gasi solutii si nu va renunta la acest principiu, sustine presedintele Traian Basescu. Presedintele a spus, intr-un intervi realizat la Chicago, ca, spre deosebire de Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia si Ungaria, Romania a aplicat, desi tergiversat, principiul «testitutio in integrum», ceea ce a fost extrem de costisitor si greoi si a stimulat aparitia fraudei si imposturii. „Au devenit proprietari oameni care nu au fost vreodata proprietari, ci au venit cu certificate de pe afara ca sunt rude de a cincea spita cu defunctul, sau altii care au revendicat mult mai mult decat aveau”, a spus Traian Basescu.


Presedintele a adaugat ca statul este in prezent in dificultate pe acest subiect, pentru ca, dupa ce a platit „zeci de miliarde”, se constata ca exista inca un volum foarte mare de revendicari, asa ca trebuie identificate alte surse.

„Vom gasi solutii. Cert este ca abordarea pe care a avut-o Romania, de a face «restitutio in integrum», a fost si extrem de costisitoare si extrem de greoaie, dar nu vom modifica principiul, vom merge pe ideea ca cei care au dreptul la o restituire sa o primeasca, in natura sau in bani, dar sa o primeasca asa cum se evalueaza ea astazi”, a spus seful statului. – www.promptmedia.ro


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.