Acasă Politic 5.000 de copii din Republica Moldova, in vacanta gratuita pe litoralul romanesc

5.000 de copii din Republica Moldova, in vacanta gratuita pe litoralul romanesc

DISTRIBUIȚI

110724 – 05062012 – În vara acestui an aproximativ 5.000 de copii din localităţi ale Republicii Moldova îşi vor petrece vacanţa pe litoralul românesc al Mării Negre. Pentru ei vacanţa în România va fi gratuită. Totul a fost pus la punct de Liga Femeilor Primari ai Comunelor din România şi de Consiliul Judeţean Constanţa, potrivit Romanian Global News.

Primii copii din Republica Moldova care vor veni pe litoralul românesc sunt cei din comuna Budeşti. „Înfrăţirea noastră să nu fie pur şi simplu declarativă, ci una cu rădăcini adânci şi cu roade. Din 2009 facem această diplomaţie populară”, spune Nina Costiuc, primarul comunei Budeşti.

Conform programului deja stabilit, în România vor veni, o dată la zece zile, serii de câte 50 de copii din Republica Moldova. Pe lângă plajă, copiii vor fi duşi în diverse puncte turistice şi culturale din judeţul Constanţa. „Sperăm că tot ce începe acum neapărat va avea şi un final frumos. Niciodată nu este târziu”, consideră Valentina Casian, primarul oraşului Străşeni.

De acest program vor beneficia în total, conform organizatorilor, 5.000 de copii din 30 de localităţi ale Republicii Moldova. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.