Acasă Politic Auschwitz: Premierul Ponta, in vizita la Auschwitz

Auschwitz: Premierul Ponta, in vizita la Auschwitz

DISTRIBUIȚI

111025 – 17062012 – Prim-ministrul Victor Ponta se afla intr-o vizita privata in Polonia, la invitatia omologului sau polonez, Donald Tusk. In cursul zilei de sambata, Victor Ponta a vizitat Muzeul fostului lagar nazist de la Auschwitz II-Birkenau, aflat pe teritoriul Poloniei, pentru a aduce un omagiu victimelor Holocaustului si pentru a reitera faptul ca Romania isi asuma responsabilitatea pentru greselile facute de autoritatile romane din acea perioada. Intre mai si iunie 1944, aproximativ 132.000 de evrei au fost deportaţi din nordul Transilvaniei, aflat sub ocupatie, la Auschwitz. „Am venit astazi aici pentru a ma inchina cu respect in fata tuturor vietilor nevinovate care au fost pierdute si a destinelor distruse in lagarele de concentrare de la Auschwitz si Birkenau.

Omenirea nu trebuie sa uite niciodata una dintre cele mai tragice pagini ale istoriei sale iar noi va trebui sa ne asiguram ca asemenea atrocitati nu se vor mai repeta”, a scris Victor Ponta in registrul muzeului.

Deplasarea lui Victor Ponta in Polonia vine ca urmare a invitatiei adresate acestuia de catre premierul polonez in cadrul intalnirii la nivel inalt „Prietenii Coeziunii”, care a avut loc pe 1 iunie 2012 la Bucuresti. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.