Acasă Politic Bucuresti: Alocarea resurselor pentru investiţii “verzi” si crearea de locuri de...

Bucuresti: Alocarea resurselor pentru investiţii “verzi” si crearea de locuri de munca – prioritati ale Ministerului Mediului

DISTRIBUIȚI

111302 – 26062012 – Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a participat marţi, 26 iunie 2012, la Conferinţa Viitorul Mediului. Conferinţa propune un dialog pe tema proiectelor care vizează protecţia mediului, informarea populaţiei asupra tendinţei către o economie “verde” şi modul în care acţionează autorităţile şi companiile pentru o lume mai puţin poluată.

“Săptămâna trecută am participat la Convenţia ONU privind dezvoltarea durabilă, ce a avut loc la Rio de Janeiro, unde toate discuţiile au avut un caracter pragmatic şi s-au axat pe două concepte esenţiale: creşterea economiei “verzi” şi eradicarea sărăciei. Economia “verde” este un concept despre care trebuie să vorbim şi în România tot mai mult, pentru că este în strânsă legătură cu prioritatea absolută a creării locurilor de muncă şi, în acelaşi timp, contribuie la gestionarea corectă a mediului. În acest sens, operaţionalizarea Fondului de Mediu prin alocarea cu precădere a resurselor pentru investiţii “verzi” şi crearea de locuri de muncă este o prioritate prezentată încă din programul de guvernare, ca şi promovarea producţiei de energie din surse regenerabile”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

În cadrul alocuţiunii susţinute, ministrul Mediului şi Pădurilor a prezentat obiectivul instituţiei pentru perioada imediat următoare în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene. “Cel mai important lucru în acest moment este problematica absorbţiei fondurilor europene unde avem nevoie de un ritm accelerat pentru a obţine la nivelul societăţii beneficii pe toate axele Programului Operaţional Sectorial Mediu. În 10 zile, Autoritatea de Management POS Mediu va simplifica procedura de derulare a întregului proces de realizare a proiectelor investiţionale prin intermediul fondurilor europene, de la partea iniţială, de contractare, până la cea finală, de rambursare, a sumelor utilizate”, a subliniat ministrul Rovana Plumb.

În ceea ce priveşte aspectele stringente de pe agenda ministerului, cum ar fi managementul deşeurilor şi al substanţelor periculoase precum şi finalizarea hărţilor de hazard la inundaţii, Rovana Plumb a declarat că “Până la sfârşitul acestui an Ministerul Mediului şi Pădurilor va finaliza Strategia Naţională şi Planul Naţional de Gestiune a Deşeurilor care se află deja pe site-ul instituţiei în vederea dezbaterii publice. De asemenea, vor fi finalizate hărţile de hazard la inundaţii la nivelul tuturor celor 11 Administraţii Bazinale de Apă de pe teritoriul României, realizare ce este finanţată prin intermediul POS Mediu iar valoarea investiţiilor se ridică la 200 milioane lei”.

Ministrul Mediului şi Pădurilor a asigurat, în incheierea discuţiilor, reprezentanţii companiilor din domeniu şi pe cei ai societăţii civile de o deschidere totală a instituţiei pe care o conduce în ceea ce priveşte soluţionarea oricăror probleme de mediu sensibile care vor apărea pe viitor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.