Acasă Politic Bucuresti: Amenzi de 51.500 lei pentru tăieri ilegale de pădure

Bucuresti: Amenzi de 51.500 lei pentru tăieri ilegale de pădure

DISTRIBUIȚI

 – 110824 – 08062012 – Direcţia Control în Silvicultură din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, împreună cu delegaţi ai ITRSV Suceava şi ai  serviciilor de combatere a delictelor silvice ale inspectoratelor judeţene de poliţie Bacău şi Neamţ au efectuat, la sfârşitul lunii mai 2012 , în baza Planului Comun de Acţiune „Scutul pădurii”, mai multe controale la operatori economici specializaţi în prelucrarea primară a lemnului şi în depozitarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

Obiectul controalelor l-a constituit verificarea provenienţei şi a trasabilităţii materialelor lemnoase, fiind vizate îndeosebi zonele afectate de tăierile ilegale din cele două judeţe.

            În urma acţiunilor de control, au fost întocmite 11 procese verbale de constatare a contravenţiilor silvice, fiind aplicate amenzi în valoare de 51.500 lei şi au fost luate următoarele măsuri complementare: confiscarea fizică a volumului de 29,1 mc cherestea de răşinoase în valoare de 13.000 lei şi confiscarea contravalorică a volumului total de 361 mc cherestea de răşinoase şi a volumui total de 479 mc buştean de răşinoase, materiale lemnoase care nu s-au mai găsit la contravenienţi.

Astfel de acţiuni de control  vor continua şi în perioada următoare pentru a preveni tăierile ilegale de pădure. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.