Acasă Politic Bucuresti: Discutii cu reprezentantul OMS pentru dezvoltarea reţelei de transplant în sistemul...

Bucuresti: Discutii cu reprezentantul OMS pentru dezvoltarea reţelei de transplant în sistemul medical românesc

DISTRIBUIȚI

111131 – 20062012 – Transplantul reprezintă, de multe ori, o soluţie mai ieftină şi eficientă decât alte terapii şi sunt de acord că acest domeniu trebuie să se dezvolte mai mult în ţara noastră. De altfel, am fost un susţinător al domeniului încă din 2003 când activam ca secretar de stat în minister. Motivul pentru care încă mai avem liste de aşteptare la transplant nu este legat de fonduri, care sunt suficiente în programul naţional, cât mai ales de mentalitatea încă neschimbată în rândul multor medici, dar şi a populaţiei”, a declarat marţii ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.

Ministrul Sănătăţii s-a întâlnit în această dimineaţă cu prof. dr. Francis L. Delmonico, coordonator desemnat al Organizaţiei Mondiale a Sanătăţii (OMS) în domeniul donării şi transplantului şi cu o delegaţie a Agenţiei Naţionale de Transplant condusă de către prof. dr. Irinel Popescu.

Oficialii au discutat despre adoptarea unor măsuri de dezvoltare a reţelei de transplant în sistemul medical românesc.

În timpul întâlnirii ministrul Sănătăţii a declarat că susţine extinderea reţelei de coordonatori din cadrul programului naţional de transplant.

De asemenea, s-a discutat şi despre acţiuni de implicare a medicilor din alte specialităţi, ca de exemplu ATI, în acest domeniu al transplantului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.