Acasă Politic Bucuresti: Elevii nu vor altfel de Bacalaureat

Bucuresti: Elevii nu vor altfel de Bacalaureat

DISTRIBUIȚI

110980 – 14062012 – Ministrul interimar al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Liviu Pop, şi secretarul de Stat pentru învăţământ preuniversitar, Stelian Fedorca, au avut miercuri, la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Capitală, o consultare publică la care au fost invitaţi reprezentanţii elevilor de clasa a XI-a din liceele bucureştene. Tema dezbaterii a reprezentat-o modificarea examenului de Bacalaureat.

Ministrul a subliniat importanţa acestor consultări iniţiate de MECTS, deoarece pot genera idei constructive. „Timpul este extrem de scurt, iar cea mai bună decizie va fi cea luată în beneficiul elevilor”, a spus Liviu Pop.

Elevii prezenţi au fost chestionaţi în legătură cu structura şi modalitatea de desfăşurare a examenului de Bacalaureat din 2013, fiind invitaţi să se pronunţe fie pentru aplicarea cu celeritate a prevederilor Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 care reglementează un sistem de evaluare diferenţiată la sfârşitul clasei a XII-a, fie pentru menţinerea sistemului actual.

În urma votului informal exprimat, majoritatea a votat pentru păstrarea actualei formule de desfăşurare a examenului de Bacalaureat, urmând ca până în 30 iunie 2012 să aibă loc administrarea şi completarea la nivel naţional a unui chestionar pe acest subiect, analiza-interpretarea răspunsurilor şi stabilirea concluziilor.

La dezbaterea de miercuri, la care au participat peste 100 de elevi, MECTS a fost reprezentat şi de Liliana Preoteasa, director general în Ministerul Educaţiei, şi Albert Craiu, consilier al ministrului pentru relaţia cu elevii, potrivit unui comunicat al ministerului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.