Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Mediului vrea sa declare Lacul Văcăreşti arie naturală protejată

Bucuresti: Ministrul Mediului vrea sa declare Lacul Văcăreşti arie naturală protejată

DISTRIBUIȚI

110719 – 05062012 – Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în zona lacului Văcăreşti, ca instituţia pe care o conduce va întreprinde toate demersurile legale pentru desemnarea acestui spaţiu drept arie naturala protejată, ţinând cont de documentaţia de fundamentare a propunerii şi cu respectarea criteriilor ştiinţifice de selectare a acestor situri.

Rovana Plumb a facut acest anunţ cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, dedicată anul acesta temei economiei verzi, şi în prezenţa invitaţilor speciali Claudio Perez Paladino (ambasadorul Argentinei în România), Cristian Lascu (redactor şef al revistei National Geographic Romania), Magor Csibi (director de program, WWF România), Remus Cernea (consilier de stat al premierului Victor Ponta),  Liviu Mihaiu (preşedinte al Asociaţiei Salvaţi Dunărea și Delta).

“Economia verde înseamnă să obţinem bunăstare socială, reducând în acelaşi timp riscurile de mediu şi deficitul ecologic. Conservarea habitatelor naturale este parte esenţială a economiei verzi, în cadrul managementului sustenabil al terenurilor”, a subliniat ministrul Mediului şi Pădurilor.

“Zona Lacului Văcăreşti a fost recucerită de natură. Noi vrem să ne asigurăm că natura este repusă în drepturi, dar în acelaşi timp să reparăm şi să protejăm, pentru ca acest loc să devină o destinaţie turistică a Bucureştiului şi a României”, a declarat ministrul Mediului şi Pădurilor, care a precizat ca are tot sprijinul autorităţilor de sector pentru dezvoltarea acestui proiect.

În perioada imediat următoare va fi creat un grup de lucru cu participarea mai multor instituţii şi ONG-uri, care vor stabili paşii de urmat, de la identificarea surselor de finanţare şi până la ecologizarea împrejurimilor şi realizarea amenajărilor urbane necesare valorificării turistice. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.