Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Sanatatii vrea urgent o informare despre stadiul implementarii retetei electronice

Bucuresti: Ministrul Sanatatii vrea urgent o informare despre stadiul implementarii retetei electronice

DISTRIBUIȚI

110733 – 06062012 –  Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a cerut reprezentanţilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să îi prezinte urgent o informare cu privire la implementarea sistemului de prescriere prin reţeta electronică.

Ministrul Sănătăţii s-a interesat de avantajele pe care le aduce  implementarea acestui sistem atât pentru medicii prescriptori şi farmacii, cât şi pentru pacienţi. De asemenea, ministrul Sănătăţii a cerut să ştie exact care sunt dotările necesare cabinetelor medicilor prescriptori şi farmaciilor pentru funcţionarea sistemului.

Vasile Cepoi a mai solicitat strategia de informare a furnizorilor de servicii cu privire la utilizarea sistemului de prescriere a reţetei electronice şi a cerut ca toate casele de asigurări de sănătate să fie implicate în acest proces de informare.

Conform declaraţiilor reprezentanţilor CNAS, sistemul de prescriere a rețetei electronice va putea fi implementat începând cu 1 iulie 2012. Până la sfârşitul anului, noul sistem va fi utilizat în paralel cu cel actual. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.