Acasă Politic Bucuresti: Ministrului Justiţiei a discutat cu ambasadorii statelor membre ale UE aderarea...

Bucuresti: Ministrului Justiţiei a discutat cu ambasadorii statelor membre ale UE aderarea la Spaţiul Schengen

DISTRIBUIȚI

110906 – 12062012 – Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a participat marţi la o reuniune de lucru cu ambasadorii Statelor Membre ale Uniunii Europene, organizată de Michael Sternberg, ambasadorul Danemarcei la Bucureşti.

În cadrul întâlnirii, ministrul Titus Corlăţean a dat asigurări diplomaţilor europeni cu privire la determinarea Guvernului de a continua toate angajamentele asumate de România în cadrul agendei europene a MJ, cu prioritate celor din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), subliniind caracterul ireversibil al progreselor deja realizate. Ministrul Corlăţean a prezentat de asemenea cele mai recente progrese înregistrate pe fiecare din cele patru condiţionalităţi MCV. Cu acest prilej au fost expuse priorităţile şi agenda ministerului pentru perioada imediat următoare. Au fost menţionate cu prioritate proiecte ample precum acela al pregătirii punerii în aplicare a noilor coduri şi al implementării Strategiei Naţionale Anticorupţie. Oficialul român a insistat asupra bunei colaborări a MJ cu celelalte instituţii din cadrul sistemului judiciar, ca precondiţie pentru bunul mers al reformelor.

Ministrul Justiţiei a transmis, de asemenea, aşteptarea şi convingerea că oficialii CE vor redacta un raport MCV obiectiv şi factual, care să reflecte ansamblul progreselor realizate şi să ofere concluzii şi perspective în acord cu complexitatea măsurilor implementate în cei 5 ani de monitorizare. De asemenea, a reînnoit apelul către Statele Membre de a susţine cu obiectivitate parcursul european al României, mai ales în ce priveşte dosare prioritare precum aderarea la spaţiul Schengen, cu privire la care România aşteaptă o decizie pozitivă în cadrul consiliului JAI din septembrie 2012.

Ambasadorii prezenţi la reuniune au apreciat prezentarea succintă şi comprehensivă a ministrului justiţiei şi s-au arătat interesaţi de îmbunătăţirea climatului pentru investitorii străini în România. Ministrul Corlăţean a informat cu privire la funcţionarea, sub coordonarea MJ, a Platformei de dialog permanent şi colaborare cu mediul de afaceri, lansând totodată invitaţia de a fi comunicate, prin intermediul acestui for, propunerile de îmbunătăţire a legislaţiei sau de fluidizare a măsurilor administrative cu incidenţă pe domeniul mediului de afaceri. Propunerea a fost primită cu interes de către diplomaţii europeni, generând premisele pentru un mai bun dialog pe domeniul sprijinirii mediului de afaceri şi a investiţiilor străine în România. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.