Acasă Politic Bucuresti: Precizari de la Ministerul Mediului privind procedurile de infrigement declansate impotriva...

Bucuresti: Precizari de la Ministerul Mediului privind procedurile de infrigement declansate impotriva Romaniei

DISTRIBUIȚI

110663 – 03062012 – Având în vedere decizia Comisiei Europene din 31.05.2012 de a continua două proceduri de infringement prin emiterea unui aviz motivat şi a unui aviz motivat suplimentar, Ministerul Mediului şi Pădurilor face următoarele precizări:

În ceea ce priveşte avizul motivat cu privire la necomunicarea măsurii naţionale de transpunere a Directivei 2011/37/UE de modificare a anexei II la Directiva 2000/53/CE privind vehiculele scoase din uz (cauza 2012/0127), cauza a fost soluţionată recent prin adoptarea unei Hotărâri de Guvern care a fost deja publicată în Monitorul Oficial al României. Este vorba de HG nr. 384/2012 pentru modificarea anexei nr. 3 la HG nr. 2.406/2004 privind gestionarea vehiculelor şi a vehiculelor scoase din uz, publicată în MO nr. 345 din 21 mai 2012 a HG nr. 384/2012. Comisia Europeană a fost deja notificată cu privire adoptarea actului normativ prin care este soluţionată această procedură de infringement declanşată împotriva României.

În ceea ce priveşte avizul motivat suplimentar pentru aplicarea necorespunzătoare a Directivei 92/43/CEE privind conservarea habitatelor naturale şi a speciilor de faună şi floră sălbatică (cauza 2010/4024), care  se referă la proiectul de amenajare a plajei Sulina, subliniem că procedura de infringement a fost declanşată, în luna mai 2010, pentru aplicarea incorectă a Directivei Habitate şi a Directivei Păsări atunci când au fost construite obiective turistice pe litoralul Mării Negre.

În data de 27 ianuarie 2011, Comisia Europeană a transmis avizul motivat, iar ca urmare a răspunsului transmis de către autorităţile române, domeniul acestui aviz a fost limitat numai la încălcarea prevederilor Directivei Habitate, în special în ceea ce priveşte impactul proiectului asupra speciei de floră.

În cadrul reuniunii cu reprezentanţii Unităţii de Infringement a Direcţiei Generale Mediu a Comisiei Europene, care a avut loc în data de 22 mai 2012 la Ministerul Mediului şi Pădurilor, au fost prezentate informaţii suplimentare cu privire la această procedură de infringement. Reprezentanţii Comisiei Europene au solicitat ca, pentru închiderea cazului, informaţiile prezentate în cadrul reuniunii să fie transmise în scris, însoţite de expertiza  ştiinţifică realizată după finalizarea investiţiei privind efectele proiectului asupra biodiversităţii din zonă.  Pentru soluţionarea acesteie speţe, Ministerul Mediului şi Pădurilor se află într-un dialog permanent cu Comisia Europeană, iar activitatea de monitorizare pe amplasamentul proiectului şi în vecinătatea acestuia va continua. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.