Acasă Politic Bucuresti: Razvan Theodorescu: Dizolvarea Consiliului de Atestare a Diplomelor este “o coincidenta...

Bucuresti: Razvan Theodorescu: Dizolvarea Consiliului de Atestare a Diplomelor este “o coincidenta ciudata

DISTRIBUIȚI

111404 – 29062012Premierul Ponta trebuie sa-si ceara scuze, nu sa-si dea demisia, daca se dovedeste ca a plagiat, pentru ca „la marginea Europei, unde suntem noi”, e suficient sa iti ceri scuze, nu sa demisionezi, considera academicianul Razvan Theodorescu, fost ministru al Culturii in Guvernul Adrian Nastase.

„Pana nu vom afla exact ce s-a intamplat de la o comisie de specialitate, e prematur sa ne pronuntam. Din punctul meu de vedere, insa, daca Victor Ponta este de vina, el trebuie sa isi ceara scuze. In alte parti ale Europei, pentru acest lucru demisionezi. La marginea Europei, unde suntem noi, iti ceri numai scuze, iti ceri iertare si mergi inainte”, a declarat Razvan Theodorescu la RFI Romania.

Intrebat totusi de ce doar scuze si nu demisie, Razvan Theodorescu a raspuns: „Situatia politica in Romania este de asa natura, incat o demisie a primului-ministru ar complica lucrurile. Eu nu cred ca Victor Ponta este atat de vinovat. Poate a facut-o, daca se va dovedi ca a facut-o, din inexperienta, nu din rea-vointa”.

Cat despre dizolvarea Consiliului General al Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, care analizeaza cazul de plagiat al lui Victor Ponta, Razvan Theodorescu spune ca e o „coincidenta ciudata”. „Intr-adevar, pare bizar, e o coincidenta de care nu stiam. Comisia aceasta este o comisie onorabila, care lucreaza cu diverse compozitii de ani de zile si este credibila. De ce a fost ea desfiintata sau de ce a fost conducerea schimbata, nu stiu. Mi se pare ciudata coincidenta!”, afirma academicianul.

Academicianul Razvan Theodorescu e insa de parere ca „nu este o scuza ce a spus Victor Ponta. Intotdeauna, cand trimiti in josul paginii… in josul paginii, asa-numitele foot-notes, este obligatoriu sa spui autorul, lucrarea si pagina. Deci pornind de la ideea ca tanarul Ponta nu avea aceasta experienta, i se poate reprosa o inabilitate, nu este insa un motiv de demisie politica, ci de scuze stiintifice”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.