Acasă Politic Bucuresti: Rezultate finale la proba de evaluare a competenţelor de comunicare în...

Bucuresti: Rezultate finale la proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba maternă a Bacalaureatului

DISTRIBUIȚI

111063 – 18062012 – Conform raportului statistic elaborat de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) pe baza datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (13 – 15 iunie), din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat 2012, au participat 7.795 elevi (99,41%). Dintre aceştia, a fost eliminat un singur elev (tentativă de fraudă). Rate ridicate de participare s-au înregistrat în judeţele Harghita (2.036 elevi), Mureş (1.159 elevi) şi Covasna (1.089 elevi).

Din totalul candidaţilor evaluaţi, 391 (4,61%) au primit certificat de utilizator de nivel mediu, 1.490 (19,11%) au obţinut certificatul de utilizator avansat, iar 5.861 (75,19%) au intrat în posesia certificatului de utilizator experimentat. 84 (1,08%) de candidaţi nu s-au prezentat.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/maternă, nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivelul de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional. Nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română şi limba maternă se stabileşte de comun acord de către cei doi profesori examinatori, în conformitate cu descriptorii din programele de bacalaureat şi cu grila cuprinsă în procedurile elaborate si transmise de CNEE.

Următoarea probă de evaluare a compentenţelor, în cazul de faţă, competenţele digitale (proba D), a început astăzi, 18 iunie, şi se va încheia vineri, 22 iunie. Pentru susţinerea acestei probe s-au înscris peste 145.000 de absolvenţi de liceu. Proba de evaluare a competenţelor digitale se desfăşoară în laboratoarele de informatică din unităţile de învăţământ liceal. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.