Acasă Politic Bucuresti: Romanii sunt sfatuiti sa paraseasca Siria

Bucuresti: Romanii sunt sfatuiti sa paraseasca Siria

DISTRIBUIȚI

110826 – 08062012 – Având în vedere deteriorarea situaţiei de securitate din Siria din ultimele zile, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile în această ţară iar celor care se află deja pe teritoriul sirian, să-l părăsească cât mai curând posibil prin mijloacele comerciale de transport încă operaţionale (aeriene, navale şi terestre).

Cetăţenii români sunt avertizaţi că există în continuare riscul ca mai multe oraşe şi căi de comunicaţie, inclusiv autostrăzi importante (Tartous-Latakia, Latakia-Alep, Homs-Alep şi Damasc-Iordania) să fie  temporar închise din cauza demonstraţiilor. Legăturile de comunicaţie în Siria pot suferi unele întreruperi sau limitări. Există, de asemenea, riscul de producere de atacuri teroriste în locuri publice. Cetăţenilor români li se recomandă să evite în totalitate deplasările în localităţile Daraa, Deir Ezzour, Hama, Homs, Idleb şi suburbile Damascului şi să evite călătoriile în zonele de frontieră cu Iordania, Liban si Turcia.

Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, sunt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că, de la caz la caz, pot interveni limitări privind posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în situaţii de urgenţă.

Cetăţenii români prezenţi pe teritoriul Siriei sunt sfătuiţi să contacteze Ambasada României la Damasc (prin telefon, fax sau internet), pentru a-şi înregistra prezenţa şi transmite propriile coordonate, precum şi pe cele ale rudelor lor, astfel încât, în eventualitatea unei situaţii de urgenţă, să poată beneficia, la cerere, de asistenţa statului român.

În cadrul Departamentului Consular funcţionează o linie telefonică dedicată – +40.21.319.21.37 –  la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24/24, pentru asistenţă şi informaţii consulare. De asemenea, Departamentul Consular răspunde solicitărilor de informaţii transmise prin Internet, la adresa de mail:drco@mae.ro.

Cetăţenii români care nu pot părăsi încă zonele în care se află în Siria sunt sfătuiţi să evite zonele aglomerate în care se desfăşoară mitinguri, manifestaţii publice şi sănu folosească aparatură fotografică sau video în aceste zone sau în apropierea instituţiilor publice; să urmărească mass-media locală pentru a afla care sunt zonele în care se desfăşoară acţiuni de protest pentru a le putea evita; să evite circulaţia pe timp de noapte, indiferent de zonă; să respecte cu stricteţe anunţurile şi recomandările autorităţilor locale cu privire la limitările de circulaţie; să îşi încheie asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă; să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în autoturisme. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.