Acasă Politic Bucuresti: Stolojan: Ungureanu poate ajunge liderul PDL, dar nu acum

Bucuresti: Stolojan: Ungureanu poate ajunge liderul PDL, dar nu acum

DISTRIBUIȚI

111041 – 18062012 – PDL are nevoie de o formulă de conducere care să aibă credibilitate şi legitimitate. PDL nu are nevoie în opoziţie de lideri navetişti, care vin din când în când la birou. Pe de altă parte, Mihai Răzvan Ungureanu poate ajunge lider al PDL, dar nu acum, ci după ce îl cunosc oamenii din partid. Declaraţiile au fost făcute într-un interviu la RFI de europarlamentarul Theodor Stolojan. Intrebat daca un Congres extraordinar al PDL era necesar inaintea alegerilor parlamentare, Stolojan a raspuns: „Partidul se afla la ora actuala in opozitie, nu poate fi lipsit de o conducere, atat timp cat presedintele partidului si-a dat demisia si ceilalti din BPN si-au dat demisia, partidul are nevoie urgenta, potrivit statutului, de o formula de conducere care sa aiba credibilitate,

 legitimitate, pentru ca nu poti sa intri in vara cu partidul cu o conducere in care lumea nu are incredere. Nu numai conducerea centrala a partidului poarta responsabilitatea pentru ceea ce s-a intamplat la alegerile locale, dar avem organizatii intregi locale, unde fie presedintii de organizatii si-au luat concedii sau s-au dus in deplasari sa zicem de serviciu in strainatate in perioada de campanie pentru alegerile locale, fie a fost o atitudine de non-combat.”

Intrebat si ce ar sustine intre tripleta Macovei-Preda-Voinescu si experimentatul Vasile Blaga la sefia PDL, Theodor Stolojan spune ca „Eu nu cred ca putem discuta de o asemenea rivalitate de o parte si de alta. Sa nu uitam ca in PDL avem acum colegi care au venit mai nou si care nu stiu inca ce inseamna Opozitia. Eu am cerut in Colegiul Director o restructurare a structurii conducerii partidului. La guvernare poti sa ai vicepresedinti care vin din cand in cand pe la sedintele de birou, dar in Opozitie, trebuie sa ai oameni in conducerea partidului, care sunt aici 24 de ore din 24, luptand pentru partid in Opozitie. Nu poti sa ai in conducerea partidului navetisti!”

„Nu vreau sa influentez votul colegilor mei. Eu vreau sa-mi duc pana la capat mandatul de europarlamentar, deci nu voi candida acum pentru presedinte sau pentru alta functie. Consider ca venind doar vineri, sambata, duminica in tara, nu poti in opozitie sa-ti asumi un drept de a candida pentru o functie de conducere”, a adaugat el.

Despre Mihai Razvan Ungureanu, Theodor Stolojan a afirmat: „Eu l-as vrea in PDL si cred ca poate ajunge lider al formatiunii, dar nu acum. E nevoie de a cunoaste partidul. Nu poti avea pretentia de a deveni lider al unui partid, fara ca oamenii din partid sa te cunoasca. Domnul Razvan Ungureanu trebuie sa se decida ce doreste sa faca, este bine venit oricand in PDL sau facand ce a anuntat dansul ca vrea sa faca, o formatiune civica si eu cred ca are toate sansele sa ajunga lider al Partidului Democrat Liberal, insa trebuie un anumit timp in care sa fie alaturi de PDL in aceasta lupta de opozitie.” – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.