Acasă Politic Bucuresti: Valeriu Zgonea: PDL se opune reformei electorale

Bucuresti: Valeriu Zgonea: PDL se opune reformei electorale

DISTRIBUIȚI

110625 – 01062012 – Vicepresedintele PSD Valeriu Zgonea acuza PDL ca doreste blocarea reformei electorale. Liderul deputatilor PSD sustine ca prin sesizarea facuta la Curtea Constitutionala impotriva legii electorale, PDL demonstreaza ca nu a dorit niciodata, in mod real, imbunatatirea sistemului electoral. „Sesizarea facuta de PDL la Curtea Constitutionala este plina de argumente fara sens, care nu au nicio legatura cu legea in sine. Intr-o parte spun ca timpul ramas pana la alegeri este prea scurt, in alta parte ca autoritatile vor avea dificultati in implementarea noii legislatii. Sunt chestiuni care nu privesc in niciun fel constitutionalitatea legii. Cei de la PDL incearca, de fapt, sa se lege de orice virgula pentru a impiedica modificarea legislatiei electorale”, sustine Valeriu Zgonea.

 

Vicepresedintele PSD considera ca introducerea votului uninominal intr-un singur tur va creste responsabilitatea parlamentarilor fata de alegatorii din colegiile electorale. De asemenea, liderul PSD este de parere ca noul sistem electoral va rezolva anomaliile care au avut loc la alegerile din 2008.

„Este foarte greu sa le explici oamenilor ca, desi ei i-au dat cele mai multe voturi unui candidat, in Parlament a ajuns candidatul de pe locul doi sau trei. Ei aveau incredere in cel caruia i-au acordat cele mai multe voturi. Sistemul pe care noi l-am votat in Camera Deputatilor rezolva aceasta problema”, precizeaza deputatul PSD.

Valeriu Zgonea spune ca opozitia PDL fata de acest sistem electoral este determinata de lipsa de incredere cu care fostul partid de guvernamant se confrunta in randul electoratului.

„Le este teama sa vina in fata oamenilor sa le ceara votul si atunci se ascund dupa tot felul de argumente absurde. Ei ar vrea sa ramanem cu un sistem de vot care trimite in Parlament oameni care ies pe locul doi sau trei, pentru ca acolo este PDL acum in optiunile alegatorilor”, acuza vicepresedintele PSD.

Valeriu Zgonea crede ca judecatorii Curtii Constitutionale vor respinge sesizarea PDL si ca, la toamna, romanii isi vor alege parlamentarii printr-un vot direct si corect, iar in Parlament vor ajunge candidatii care vor obtine cele mai multe voturi din partea alegatorilor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.