Acasă Politic Inspecţia Muncii din România este evaluată la nivel european de Comitetul Înalţilor...

Inspecţia Muncii din România este evaluată la nivel european de Comitetul Înalţilor Responsabili

DISTRIBUIȚI

110944 – 13062012 – La 7 iunie 2012 s-a desfăşurat la Luxemburg teuniunea pregătitoare din cadrul misiunii de evaluare a sistemului de inspecţie a muncii din România, organizată de Comisia Europeană – Secretariatul Comitetului Înalţilor Responsabili cu Inspecţia Muncii.

Inspecţia Muncii, prin Inspectorul General de Stat, Dantes Nicolae Bratu a prezentat în cadrul Reuniunii aspecte legate de funcţionarea, organizarea, atribuţiile instituţiei, răspunsul la chestionarul de evaluare al Comitetului Înalţilor Responsabili si impactul evaluării începute de organismul european. De asemenea, Dantes Nicolae Bratu a propus un plan şi program de evaluare pentru perioada 3-7 septembrie 2012 care presupune vizite ale echipei de experţi europeni în România la trei inspectorate teritoriale de muncă din judeţele Dolj, Neamţ şi Sibiu. Echipa de evaluatori va fi formată din specialişti în inspecţia muncii din Franţa, Danemarca, Grecia, Letonia şi Bulgaria.

Delegaţia Inspecţiei Muncii a avut pe parcursul acestei întalniri, parte din procesul de evaluare, intervenţii legate şi de structura personalului, profilul inspectorului de muncă, statistici ale activităţii de control, aspecte care au legătură cu supravegherea pieţei, sistemul de sănătate în muncă, cercetarea a bolilor profesionale şi metodele de inspecţie.

Misiunea de evaluare a Inspecţiei Muncii din acest an este prevăzută în Programul de evaluare a statelor membre al Comitetului Înalţilor Responsabili cu Inspecţia Muncii şi se derulează în baza documentelor elaborate de Comisia Europeană – Direcţia Generală Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.