Acasă Politic Ion Iliescu sare in ajutorul lui Ponta

Ion Iliescu sare in ajutorul lui Ponta

DISTRIBUIȚI

111368 – 28062012 – Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a criticat decizia Curtii Constitutionale, prin care se stabileste ca presedintele Traian Basescu trebuie sa reprezinte Romania la Consiliul European: ”Este o prostie decizia Curtii Constitutionale, nu exista sef al statului. Din cei 27 de membri ai Consiliului European vedeti daca exista alt presedinte decat cel al Frantei si presedintele Ciprului care este si prim-ministru.

In rest sunt numai prim-ministri pentru ca agenda lor vizeaza activitatea guvernelor. Asta nu intelege domnul Basescu”, a spus Iliescu pentru Gandul..
„Nu este o surpriza decizia Curtii Constitutionale. Curtea da avize consultative, nu are drept de decizie. Avizele ei sunt intotdeauna favorabile presedintelui. Presedintele abordeaza nerational aceasta problema, din pacate”, a adaugat fostul presedinte.
Curtea Constitutionala a decis miercuri ca presedintele Romaniei reprezinta tara la Consiliul European, fiind singurul indreptatit sa il delege pe premier sa mearga in locul sau. In replica, Victor Ponta a anuntat ca va participa la Consiliul European, in timp ce presedintele va ramane la Bucuresti. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.