Acasă Politic Kiev: Statut special pentru limba romana in Ucraina

Kiev: Statut special pentru limba romana in Ucraina

DISTRIBUIȚI

110758 – 06062012 –  Rada Suprema a Ucrainei a adoptat in prima lectura proiectul de lege „privind politica limbii de stat”, care prevede un statut special pentru mai multe limbi printre care si romana. Pentru proiectul de lege au votat 234 de deputati din 226 de voturi necesare.

Proiectul de lege pastreaza prevederea prin care limba ucraineana este singura limba de stat, dar adauga ca pe teritoriul Ucrainei este garantata utilizarea limbilor regionale, care includ limbile moldoveneasca, romana, rusa, belarusa, bulgara, armeana, gagauza, germana, greaca moderna, poloneza, slovaca, maghiara, potrivit Timpul.

In cazul in care legea va fi votata in plen, articolul 11 din proiect va obliga autoritatile locale sa publice actele in limba oficiala. Pe teritoriul in care sunt utilizate limbile regionale comune insa, actele de guvernare locala sunt publicate in limba nationala sau in limba regionala.

In plus, in conformitate cu articolul 13 din proiectul de lege, actele de identitate vor fi perfectate in limba oficiala si in una din limbile care au obtinut statut de limba regionala, la solicitarea persoanei. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.