Acasă Politic Ministrul Mediului: Declararea Lacului Vacaresti ca zona protejata nu inseamna plecarea proprietarilor...

Ministrul Mediului: Declararea Lacului Vacaresti ca zona protejata nu inseamna plecarea proprietarilor de terenuri

DISTRIBUIȚI

111029 – 17062012 – Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, s-a întâlnit vineri cu o delegaţie a reprezentanţilor proprietarilor de terenuri din zona Lacului Vacăreşti. La întâlnire au participat şi consilierul de stat al prim-ministrului, Remus Cernea, secretarul general al Ministerului Mediului şi Pădurilor, Mircea Popa, şi reprezentanţi ai Comisiei interne pentru analizarea notificărilor adresate MMP în temeiul Legii 10/2001, ai direcţiilor tehnice din cadrul MMP, ai Primăriei Sector 4 Bucureşti, ai Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

Această întâlnire a marcat debutul unui dialog cu reprezentanţii foştilor proprietari ai terenurilor din această zonă cu scopul de a clarifica situaţia notificărilor depuse  la Ministerul Mediului şi Pădurilor.

„Aşa cum am spus şi atunci când am fost în zona Lacului Văcăreşti, avem toată deschiderea pentru a rezolva această problemă care trenează de atâţia ani. Vă asigur că Ministerul Mediului şi Pădurilor tratează cu maximă seriozitate această problemă, iar pentru a clarifica lucrurile am considerat util să avem o discuţie deschisă cu dumneavoastră”, a precizat ministrul Rovana Plumb.

Reprezentanţii foştilor proprietari prezenţi la întâlnire au solicitat să le fie respectat dreptul de proprietate asupra terenurilor revendicate, făcând trimitere la proiectul anunţat privind declararea zonei Lacului Văcăreşti drept arie protejată.

„Declararea zonei drept arie naturală protejată nu afectează dreptul de proprietate. În momentul în care zona respectivă va fi declarată arie protejată, proprietarii vor primi compensaţii, vor fi despăgubiţi. Pentru a institui aria protejată, vom face evaluare  a biodiversităţii din zona respectivă.  Repet însă, instituirea unei zone ca arie naturală protejată nu înseamnă că proprietarii terenurilor vor pleca de acolo”, a subliniat ministrul Mediului şi Pădurilor.

Făcând referire la soluţionarea revendicărilor foştilor proprietari, Rovana Plumb a precizat: „Avem obligaţia ca instituţie a statului să facem tot ce se poate pentru a rezolva problema restituirii terenurilor din aria Lacului Văcăreşti. Voi cere comisiei să tureze motoarele la maximum pentru a urgenta soluţionarea notificărilor. Vă invităm să desemnaţi trei persoane din rândul foştilor proprietari care să fie în dialog permanent cu comisia pentru a rezolva cât mai repede aceste probleme”, a încheiat ministrul Mediului şi Pădurilor.   

Întâlnirea cu foştii proprietari din zona lacului Văcăreşti a avut loc în contextul în care, în urmă cu aproape două săptămâni, de Ziua Mondială a Mediului, Rovana Plumb anunţa că Ministerul Mediului şi Pădurilor va face toate demersurile legale pentru desemnarea zonei drept arie naturala protejată. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.