Acasă Politic Mures: Presedintele Parlamentului ungar a sosit in Romania

Mures: Presedintele Parlamentului ungar a sosit in Romania

DISTRIBUIȚI

110714 – 05062012 – Presedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, a sosit marti in Romania, aterizand cu o aeronava pe Aeroportul din Targu Mures in jurul orelor 13.30. „UDMR s-a aliat cu USL si au facut tot posibilul sa ne puna bete in roate vizitei”, a comentat Kover Laszlo la aeroport. El a tinut sa sublinieze inca o data ca este in Romania in vizita privata, in calitatea sa de presedinte de onoare al PCM. Intrebat de jurnalisti daca s-a temut ca va fi retinut pe aeroport de catre autoritatile romane, Kover Laszlo a precizat ca nu ar fi existat nicio baza legala pentru un asemenea demers, deoarece el nu a facut nimic ilegal, ci este o persoana fizica indreptatita sa circule liber pe teritoriul UE, „inspre si dinspre Ardeal,

ca oricine”. „Prietenii mei m-au rugat sa particip in aceasta campanie. Voi merge in circa 50 de localitati din Tinutul Secuiesc, ma voi opri sa dau mana cu prietenii mei. Am venit in Romania ca sa ii sustin in alegeri”, a mai precizat Kover Laszlo.

In ciuda insistentelor jurnalistilor, acesta a refuzat sa faca prea multe referiri la scandalul starnit recent intre oficialii romani si cei ungari prin incercarea de reinhumare la Odorheiu Secuiesc a poetului Nyiro Jozsef.

El si-a exprimat speranta ca dupa alegerile locale apele se vor linisti si se va reveni la buna relatie pe care guvernele de la Bucuresti si Budapesta au avut-o pana acum, iar legile in vigoare si intelegerile politice vor permite ca demersul sa fie dus la bun sfarsit.

Oficialul ungar a sosit in Romania in ciuda solicitarii adresate luni de Vasile Blaga si Roberta Anastase, cei doi presedinti ai camerelor Parlamentului roman, care i-au cerut sa isi amane vizita in Romania dupa 10 iunie, data alegerilor locale.

Presedintele Parlamentului ungar a sustinut insa in permanenta ca este prezent in Romania in calitate de presedinte onorific al Partidului Civic Maghiar, nu in calitatea sa oficiala.

In programul sau de marti figureaza vizite in 8 localitati din judetele Mures, Harghita si Covasna, unde PCM are candidati la alegerile locale de duminica. Dupa ce va fi prezent inclusiv la Sovata si Sighisoara, marti seara, Laszlo Kover va reveni la Targu Mures, pentru o actiune electorala care va avea loc la un centru cultural din localitate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.