Acasă Politic Ploiesti: Liceul Militar de la Breaza la centenar

Ploiesti: Liceul Militar de la Breaza la centenar

DISTRIBUIȚI

110655 – 01062012 – Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir”, continuatorul tradiţiilor Liceului Militar „Nicolae Filipescu” de la Mănăstirea Dealu, aniversează un secol de existenţă.

Cu acest prilej, luni, 4 iunie, la sediul colegiului din localitatea Breaza, judeţul Prahova, Drapelul de luptă al instituţiei de învăţământ va fi decorat cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de pace, vor fi dezvelite plăcile aniversare şi se va inaugura „Sala de Excelenţă Educaţională”.

Participanţilor li se va prezenta un spectacol dedicat centenarului colegiului.

La eveniment au fost invitaţi ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, alţi reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi ai administraţiei centrale şi locale, absolvenţi, elevi şi rudele acestora.

Liceul Militar de la Mănăstirea Dealu, instituţie de învăţământ de elită pentru Armata Română, a fost înfiinţat la 4 iunie 1912. În septembrie1940 s-a mutat la Predeal, unde a funcţionat până în 1948. Pe 25 noiembrie 1949 a fost înfiinţat, la Roman, Liceul Militar care îl avea pe Dimitrie Cantemir ca patron spiritual. După mai multe transformări, instituţia militară de învăţământ a fost mutată în oraşul Breaza, în anul 1957. La 1 decembrie 1999, instituţia şi-a schimbat denumirea în Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir”. Până în prezent colegiul a fost absolvit de 13.000 de cantemirişti. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.