Acasă Politic Sankt Petersburg: Vladimir Putin se va intalni cu Mahmoud Ahmadinejad

Sankt Petersburg: Vladimir Putin se va intalni cu Mahmoud Ahmadinejad

DISTRIBUIȚI

110694 – 04062012 –  Presedintele rus Vladimir Putin, se va intalni cu omologul sau iranian, Mahmoud Ahmadinejad, cu ocazia unui summit la Beijing, saptamana aceasta, in timp ce tensiunile continua pe tema programului nuclear al Iranului, a anuntat Kremlinul. „Intalnirea cu Ahmadinejad ii va permite lui Putin sa simta personal tensiunea din jurul problemei iraniene si cum este perceputa aceasta la Teheran”, a declarat Iuri Usakov, consilier pentru politica externa al Kremlinului.

Aceasta intrevedere intervine in conditiile in care Moscova va gazdui pe 18 si 19 iunie urmatoarea runda de negocieri intre Iran si grupul „5+1” (Statele Unite, Rusia, China, Franta, Marea Britanie si Germania).

Cei doi presedinti se vor intalni cu ocazia unui summit al Organizatiei de Cooperare de la Shanghai (OCS: Rusia, China, Uzbekistan, Kazahstan, Tadjikistan si Kirgizstan), care va avea lor la 6 si 7 iunie la Beijing.

Programul nuclear al Iranului, in special imbogatirea uraniului la 20 la suta, a fost condamnat de sase rezolutii ale ONU, dintre care patru insotite de sanctiuni, care au fost apoi consolidate unilateral de Statele Unite si Uniunea Europeana.

Iranul afirma ca imbogateste uraniu doar pentru a produce combustibil necesar instalatiilor sale nucleare. O parte a comunitatii internationale se teme, in pofida dezmintirilor Teheranului, ca Iranul incearca sa se doteze cu arma atomica. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.