Acasă Politic Sibiu: 70 de ani de la înfiinţarea primei instituţii de învăţământ militar...

Sibiu: 70 de ani de la înfiinţarea primei instituţii de învăţământ militar în arma Transmisiuni

DISTRIBUIȚI

111232 – 24062012 – Şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, a participat vineri, 22 iunie, la festivitatea prilejuită de împlinirea a 70 de ani de la înfiinţarea primei instituţii de învăţământ militar în arma Transmisiuni, desfăşurată  la Centrul de Instruire pentru Comunicaţii şi Informatică „Decebal” din Sibiu. După primirea raportului comandantului Centrului de Instruire pentru Comunicaţii şi Informatică „Decebal”, colonelul Dorin Chirca, şi trecerea în revistă a personalului unităţii, şeful Statului Major General a decorat Drapelul de Luptă al unităţii cu Ordinul “Meritul pentru învăţământ în grad de Cavaler”, acordat prin decret prezidenţial. “Prin semnificaţia istorică a acestui moment sunt readuse în memoria noastră, a tuturor, faptele de arme ale generaţiilor de tineri transmisionişti care au absolvit cursurile acestei instituţii de învăţământ militar şi care s-au dăruit patriei şi Armatei României”, a declarat generalul-locotenent Ştefan Dănilă.

Șeful Statului Major General a mai subliniat: “Apreciez în mod deosebit efortul întregului colectiv care este convins că numai prin muncă, seriozitate şi profesionalism va face faţă misiunii nobile şi sacre de apărare a ţării şi va contribui, cu toată răspunderea şi energia, la îndeplinirea tuturor sarcinilor şi aşteptărilor pe care partenerii NATO le au de la Armata Română”.

Şeful Statului Major General a prezentat şi Mesajul ministrului apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, transmis cu ocazia celei de-a 70 aniversări a Centrului de Instruire pentru Comunicaţii şi Informatică de la Sibiu. “Cei care reprezentaţi astăzi corpul de instructori şi cursanţi ai Centrului trebuie să fiţi mândri de renumele făurit de predecesorii dumneavoastră şi să menţineţi permanent această prestigioasă instituţie în elita învăţământului militar”, a transmis ministrul apărării naţionale în mesajul său. “În acelaşi timp, vă îndemn să aveţi permanent în vedere lecţia valoroasă predată de cei de dinaintea dumneavoastră, şi anume aceea că, pentru a deveni un bun militar, trebuie să daţi dovadă, înainte de toate, de pasiune, voinţă şi tenacitate”, a mai transmis ministrul Corneliu Dobriţoiu.

În finalul activităţii, şeful Statului Major General a vizitat expoziţia de tehnică de specialitate organizată de catedrele din cadrul Centrului de Competenţă IT şi Secţia Cercetare, precum şi laboratoarele şi sălile de specialitate ale Centrului, unde a discutat cu mai mulţi cursanţi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.