Acasă Politic Strasbourg: Conflict major intre Parlamentul si Consiliul UE din cauza legislatiei Schengen

Strasbourg: Conflict major intre Parlamentul si Consiliul UE din cauza legislatiei Schengen

DISTRIBUIȚI

110985 – 14062012 – Parlamentul European suspenda negocierile cu Consiliul UE pe noua legislatie Schengen – Conferinta presedintilor grupurilor politice din Parlamentul European a hotarat joi – ca raspuns la decizia de saptamana trecuta a Consiliului UE, prin care Parlamentului i-a fost negata puterea de codecizie in privinta pachetului legislative Schengen – sa suspende orice negociere cu Consiliul si cu Presedintia daneza a Uniunii Europene pe toate rapoartele care privesc noua guvernanta Schengen, precum si pe alte 7 dosare conexe.

„In ceea ce priveste raportul meu privind guvernanta Schengen, adica posibilitatea reintroducerii controlului la frontierele interne in situatii exceptionale, acesta nu va mai fi supus votului in plenul PE in luna iulie, asteptandu-se o modificare a pozitiei Consiliului”, a declarat europarlamentarul Renate Weber, purtatoare de cuvant a grupului politic ALDE in materie de libertati civile.

„Conferinta Presedintilor ia foarte serios in calcul aducerea Consiliului in fata Curtii Europene de Justitie”, a precizat Weber. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.