Acasă Politic Bruxelles: Doisprezece noi membri in consiliului de conducere al Institutului European de...

Bruxelles: Doisprezece noi membri in consiliului de conducere al Institutului European de Inovare şi Tehnologie

DISTRIBUIȚI

112024 – 25072012 – Comisia Europeană a numit doisprezece noi membri ai consiliului de conducere al Institutului European de Inovare şi Tehnologie (EIT). Noii membri îşi vor prelua în mod oficial funcţiile la data de 31 iulie.

Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret, a declarat: „Le mulţumesc membrilor consiliului de conducere al EIT al căror mandat se încheie pentru eforturile şi dăruirea lor şi le urez bun venit noilor membri. Sunt extrem de satisfăcută de componenţa noului consiliu de conducere şi sunt convinsă că noii membri vor contribui în mod durabil la atingerea obiectivelor EIT. Acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de astfel de oameni talentaţi care să imprime direcţia inovării în Europa.”

Toţi membrii consiliului de conducere al EIT au o reputaţie solidă în domeniile lor respective şi au demonstrat un interes real pentru inovare.

Consiliul de conducere este responsabil pentru strategia globală şi pentru selecţia, coordonarea şi evaluarea „comunităţilor cunoaşterii şi inovării” (CCI), centrele de inovare în parteneriat public-privat aflate la baza EIT. CCI reunesc instituţii de învăţământ superior, centre de cercetare şi întreprinderi de excelenţă, pentru a aborda în mod inovator provocări societale majore precum schimbările climatice şi energia durabilă.

Consiliul de conducere va supraveghea punerea în aplicare a Agendei strategice de inovare a EIT, propusă de Comisie. Agenda va reprezenta un stimulent pentru înfiinţarea de până la 600 de întreprinderi noi şi pentru formarea a 10 000 de masteranzi şi a 10 000 de doctoranzi în cadrul unor noi programe de învăţământ care să combine excelenţa în ştiinţă cu o componentă antreprenorială puternică.

Principala misiune a EIT, creat în 2008 ca organism independent al UE, este de a promova competitivitatea statelor membre prin reunirea unor instituţii de învăţământ superior, centre de cercetare şi întreprinderi de excelenţă.

În următorul cadru financiar, Comisia Europeană a propus un buget de aproape 3 miliarde euro pentru a permite EIT să creeze şase noi CCI în plus faţă de cele trei centre iniţiale axate pe schimbările climatice, energia durabilă şi TIC.

Consiliul de conducere al EIT cuprinde 22 de profesionişti, asigurându-se un echilibru în ceea ce priveşte specializările şi experienţa în sectoarele educaţiei, cercetării şi întreprinderilor. Cei 12 noi membri se vor alătura celor şase membri din consiliul de conducere iniţial, care vor continua să ocupe această funcţie timp de patru ani, înainte de următoarea rotaţie. Consiliul de conducere include, de asemenea, patru membri aleşi din rândul personalului administrativ, al studenţilor şi al candidaţilor la doctorat din cadrul EIT şi al CCI‑urilor. – www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.