Acasă Politic Bruxelles: Ponta, chemat la Bruxelles din cauza situatiei politice interne

Bruxelles: Ponta, chemat la Bruxelles din cauza situatiei politice interne

DISTRIBUIȚI

111586 – 06072012– Prim-ministrul Victor Ponta a fost chemat la Bruxelles, din cauza situatiei de pe scena politica din Romania. Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, l-a sunat pe Victor Ponta in legatura cu situatia din Romania. Premierul roman se va deplasa astfel la Bruxelles, joi, pe fondul ingrijorarilor lui Barroso, cu care va purta discutii despre actiunile care au provocat reactia oficialilor europeni. Victor Ponta a declarat, vineri, ca a discutat, in cursul diminetii, cu presedintele Comisiei Europene. „In aceasta dimineata, am discutat la telefon cu presedintele Comisiei Europene, domnul Jose Manuel Barroso, caruia i-am spus punctul nostru de vedere si joi voi avea o intalnire cu domnia sa la Bruxelles”, a afirmat Victor Ponta, care a adaugat

ca vrea sa asigure decidentii din Comisia Europeana si PE ca justitia si institutiile statului nu vor fi afectate de batalia politica interna.

Conform unui comunicat de presa remis de Comisia Europeana, institutia si-a manifestat ingrijorarea fata de evenimentele de pe scena politica din Romania, din ultimele zile.

Organul executiv al Uniunii Europene a pus acccent in principal pe actiunile care diminueaza puterile efective ale institutiilor independente, precum Curtea Constitutionala.

„Statul de drept, independenta sistemului judiciar sunt aspecte esentiale ale Uniunii Europene, politica guvernamentala si actiunile politice trebuie sa respecte aceste principii si valori”, se transmite in comunicatul de presa. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.