Acasă Politic Bucuresti: 11 persoane trimise in judecata in cazul exploziilor de la Sighetu...

Bucuresti: 11 persoane trimise in judecata in cazul exploziilor de la Sighetu Marmatiei

DISTRIBUIȚI

111703 – 11072012 – Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) au trimis în judecată 11 persoane şi o societate comercială în cazul exploziei de la Sighetu Marmaţiei în urma căreia o persoană a murit şi mai multe au fost rănite.

Procurorii i-au trimis în judecată, pe 28 iunie, pe Valer Faur şi Răsvan Gheorghe Enache, acuzaţi de verificare şi realizare a unei construcţii fără respectarea reglementărilor tehnice privind stabilitatea şi rezistenţa, având drept urmare moartea unei persoane, vătămarea gravă a integrităţii corporale a altor şapte, distrugere, vătămare corporală din culpă (10 fapte), fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

PÎCCJ l-a mai trimis în judecată pe Eugen Georgescu, sub acuzaţia de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, instigare la fals în înscrisuri oficiale, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă (17 fapte) şi distrugere din culpă cu consecinţe deosebit de grave.

Alături de ei, a mai fost trimisă în judecată SC Berg Sistem Gaz SA, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de proiectare, verificare şi realizare a unei construcţii fără respectarea reglementărilor tehnice privind stabilitatea şi rezistenţa, având drept urmare moartea unei persoane, vătămarea gravă a integrităţii corporale a şapte părţi vătămate, distrugerea imobilului situat în Sighetu Marmaţiei, pe strada Corneliu Coposu, precum şi vătămarea corporală din culpă (10 fapte).

Anchetatorii i-au mai trimis în judecată pe Daniel Rîşnoveanu şi Vasile Dolca pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă (17 fapte), distrugere din culpă cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, pe Alexandru Pal, acuzat de fals în înscrisuri oficiale, pe Daniel Ulici, Daniela Pătrăuş, Adrian-Ştefan Pătrăuş şi Marius Alexandru Ţiplea, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi pe Petru-Andrei Lazarciuc, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 18 spre 19 februarie a. c., în jurul orelor 1.00, a avut loc o explozie într-un club situat pe stradă centrală din municipiul Sighetu Marmaţiei. Datele preliminare ale cauzei au relevat faptul că explozia s-a declanşat în grupul sanitar al localului, unde se aflau şapte tinere care au utilizat foc deschis (brichetă), pentru aprinderea unor ţigări.

„La scurt timp, la faţa locului, s-a deplasat o echipă de cercetare, formată din lucrători de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Maramureş şi Poliţia municipiului Sighetu Marmaţiei, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş şi reprezentanţi ai inculpatei SC Berg Sistem Gaz SA, firma care a executat lucrarea de introducere a sistemului de alimentare cu gaz din municipiul Sighetu Marmaţiei. Cele şapte persoane vătămate au suferit arsuri corporale de diferite grade, fiind transportate la unităţile sanitare din judeţul Maramureş, iar ulterior, cu aeronavă militară, la unităţi spitaliceşti din Capitală”, se arată într-un comunicat al Paechetului General.

Deoarece localul unde a avut loc explozia nu era racordat la gaz, echipa de cercetare a făcut verificări în alte spaţii din acelaşi imobil, pentru detectarea scurgerilor şi infiltraţiilor de gaz.

În cursul zilei de 19 februarie, în jurul orelor 10.00, s-a produs o nouă explozie, soldată cu vătămarea corporală a 14 persoane care s-au aflat în interiorul spaţiului verificat. Persoanele au fost transportate la unităţi sanitare din judeţ – Sighetu Marmaţiei şi Baia Mare, iar ulterior, o parte din acestea au fost trimise, pentru asistenţă medicală, la spitale de profil din Bucureşti. Una dintre aceste persoane vătămate, transportată la Bucureşti, a decedat la câteva zile de la accident.

În urma celor două explozii, s-a produs distrugerea imobilului în proporţie de 75%.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Maramureş. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.