Acasă Politic Bucuresti: 20.000 de puscariasi cu drept de vot si-au exprimat intentia de...

Bucuresti: 20.000 de puscariasi cu drept de vot si-au exprimat intentia de a participa la referendum

DISTRIBUIȚI

112107 – 27072012 – Persoanele private de libertate aflate în custodia locurilor de deţinere subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor îşi pot exercita dreptul de vot, la referendumul naţional din 29 iulie 2012, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare şi cu hotărârile Biroului Electoral Central.

Persoanele custodiate în unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor care au această vocaţie sunt: persoanele arestate preventiv, inclusiv cele condamnate prin hotărârea primei instanţe; persoanele condamnate care nu au fost lipsite de drepturile electorale prin hotărârea judecătorească; persoanele faţă de care s-a dispus măsura educativă a internării într-un centru de reeducare şi care au împlinit vârsta de 18 ani.

De asemenea, persoanele private de libertate care urmează să voteze trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii: să aibă vârsta de peste 18 ani sau să fi împlinit această vârstă în ziua alegerilor; să nu le fie interzis acest drept; să fie cetăţeni români; să deţină acte de identitate valabile; să solicite, în scris, preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare, prin intermediul administraţiei locului de deţinere, că doreşte să-şi exprime dreptul de vot.

La nivelul sistemului penitenciar au fost identificate 24.154 de persoane private de libertate care îndeplinesc condiţiile anterior amintite, dintre care 19.958 şi-au exprimat intenţia de a participa la vot. Reprezentanţii secţiilor de votare se vor deplasa, în data de 29 iulie 2012, la unităţile penitenciare cu urna specială, potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.