Acasă Politic Bucuresti: A fost lansata procedura de selectie a managerilor privati pentru 48...

Bucuresti: A fost lansata procedura de selectie a managerilor privati pentru 48 de companii ale statului

DISTRIBUIȚI

112029 – 25072012 – Saptamana trecuta a fost lansata procedura de selectie de manageri privati la 48 de companii de stat si societati nationale, a anuntat ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu. Intregul proces urmeaza sa fie incheiat pana la sfarsitul lunii iulie. Au fost stabilite 48 de companii si societati nationale pentru implementarea managementului privat. (…) Procesul de selectie a managerilor privati si a board-ului se va finaliza in cursul acestui an”, a declarat Chitoiu. El a spus ca in cazul Hidroelectrica procesul de selectie a board-ului este in curs, au fost depuse 37 de oferte, iar in prezent sunt derulate interviuri. Ministrul a precizat ca pana la sfarsitul lunii iulie ar putea definitivata lista scurta de candidati, noul board urmand sa-si intre in atributii dupa iesirea Hidroelectrica din insolventa.

La inceputul lunii iulie Chitoiu a declarat ca a inceput procedura de selectare a consultantilor care vor recruta manageri profesionisti pentru 47 de companii de stat si ca vrea astfel sa implice tehnocratii in „administrarea bogatiei nationale”.

Pe lista companiilor se numara Hidroelectrica, Oltchim, Oil Terminal, Conpet, Romgaz, Transgaz, ELCEN, Electrocentrale Deva, Electrocentrale Galati, Electrocentrale Paroseni, Transelectrica, Electrica, Salrom, Societatea Nationala a Apelor Minerale, Baita Stei, Conversmin, Econord, Eurotest, CIR SA, Cupru Min Abrud, Institutul de Proiectari Chimice Iprochem, Servicii Publice, Certej si Rosiamin.

Sunt inscrise de asemenea filialele Hidroserv ale Hidroelectrica, respectiv Bistrita, Cluj, Sebes, Curtea de Arges, Ramnicu Valcea, Slatina, Portile de Fier si Hateg, precum si filialele Transelectrica -Smart, Formenerg, Teletrans, Icemenerg si Icemenerg Service, precum si filialele Electrica – Distributie Muntenia Nord, Distributie Transilvania Nord, Distributie Transilvania Sud, Electrica Serv, Servicii Energetice Banat, Servicii Energetice Dobrogea, Servicii Energetice Moldova, Servicii Energetice Oltenia si Servicii Energetice Muntenia. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.