Acasă Politic Bucuresti: Absolventii care au implinit 16 ani beneficiaza de indemnizatie de somaj

Bucuresti: Absolventii care au implinit 16 ani beneficiaza de indemnizatie de somaj

DISTRIBUIȚI

111844 – 17072012 – Absolventii institutiilor de invatamant in varsta de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizatie de somaj pentru o perioada de şase luni, reprezentand 50% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru şomaj şi stimularii ocuparii forţei de munca in vigoare, daca se inregistreaza la agentia de ocupare a fortei de munca din raza careia isi au domiciliul, in maximum 60 de zile de la data absolvirii, ca persoana in cautarea unui loc de munca.

Indemnizatia de somaj se acorda dupa 60 de zile de la data absolvirii, perioada in care absolventul beneficiaza de servicii gratuite in vederea angajarii ( informare si consiliere profesionala, medierea muncii, formare profesionala).

Pentru absolventii care nu au promovat examenul de Bacalaureat, data limita pentru depunerea actelor este 30 iulie 2012.

Actele necesare pentru inregistrarea absolventului la A.L.O.F.M. ca persoana in cautarea unui loc de munca: actul de identitate, in original si copie; actele de studii şi de calificare sau adeverinta din care sa rezulte data absolvirii, in original si copie; adeverinţa medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restricţii medicale. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.