Acasă Politic Bucuresti: Asistenta online in domeniul dependentei de droguri

Bucuresti: Asistenta online in domeniul dependentei de droguri

DISTRIBUIȚI

111453 – 02072012Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a postat pe site-ul propriu, http://www.ana.gov.ro, în subpagina ”Tratament”, aplicaţia “Baza de date a instituţiilor de asistenţă în domeniul dependenţei”, realizată în cadrul proiectului de Înfrăţire Instituţională RO2006/018-147.05 – “Consolidarea sistemului integrat de asistenţă medicală, psihologică şi socială pentru consumatorii de droguri din România”/ PHARE Twinnig Finlanda, componenta 2.

Utilizatorii aplicaţiei pot fi consumatori de droguri sau alcool în căutarea unor servicii de asistenţă cărora să se adreseze, aparţinători ai consumatorilor de droguri sau alcool interesaţi de servicii de asistenţă pentru dependenţă şi instituţii sau specialişti care doresc să refere un caz pentru un tip de intervenţie care nu se regăseşte în atribuţiile proprii.

Aplicaţia este disponibilă în limba română şi cuprinde datele de contact ale furnizorilor de servicii de asistenţă a consumatorilor de droguri şi alcool şi informaţii de interes, despre capacitatea de cazare, costuri, tip de servicii, tip de beneficiari cărora se adresează, caracteristici speciale precum posibilitatea de a furniza servicii persoanelor cu nevoi speciale De asemenea, aceasta indică cu uşurinţă şi precizie ridicată instituţia asupra căreia se doreşte informarea, prin căutare personalizată după criteriile: Localizare; Tip de servicii; Beneficiari; Cost/zi; Facilităţi de acces.

Plecând de la momentul ”0” al lansării aplicaţiei cu date minime, informaţiile conţinute în aplicaţie se vor îmbogăţi permanent, prin adăugarea de noi furnizori de servicii din toate regiunile ţării, acest lucru fiind posibil prin gestionarea şi monitorizarea continuă.

Noutatea aplicaţiei constă în faptul că, pe lângă funcţia de informare a populaţiei cu privire la serviciile de asistenţă adresate consumatorilor de droguri sau alcool, permite furnizorilor de servicii să se înregistreze, printr-o procedură online foarte simplă, în mod gratuit şi voluntar. Agenţia Naţională antidrog a dorit astfel să centralizeze informaţiile disparate, disponibile la momentul actual on-line, pe paginile diverselor instituţii publice, private sau organizaţii non-profit de profil.

ANA îşi dă acordul pentru ca linkuri către această aplicaţie să fie postate pe site-urile instituţiilor care îşi vor manifesta, printr-o simplă solicitare scrisă, dorinţa în acest sens.

Informaţiile cuprinse în aplicaţie sunt de utilitate publică şi nu vor fi folosite în alte scopuri decât cele de informare.

Prin crearea acestui sistem, ANA îşi propune ca demersurile noastre să vină în întâmpinarea nevoilor de informare a utilizatorilor de internet în ceea ce priveşte posibilităţile de tratament adresat dependenţei de droguri sau alcool. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.