Acasă Politic Bucuresti: Avertismente si amenzi pentru angajatorii certati cu legea privind zilele caniculare

Bucuresti: Avertismente si amenzi pentru angajatorii certati cu legea privind zilele caniculare

DISTRIBUIȚI

111701 – 11072012Inspecţia Muncii a continuat  acţiunile de control privind verificarea modului în care se respectă prevederile legale referitoare la măsurile asigurate de către angajatori pentru protecţia lucrătorilor în perioadele cu temperaturi extreme şi în perioada 2 iulie-7 iulie 2012.

     În această perioadă au fost controlaţi 490 de angajatori şi s-au aplicat 276 de sancţiuni contravenţionale din care 267 avertismente şi 9 amenzi în cuantum de 32.500 de lei.  S-au constatat 285 de deficienţe şi s-au dispus 326 de măsuri pentru remedierea acestora, cu termene clare de finalizare.

     Inspectorii de muncă au descoperit şi au aplicat sancţiuni angajatorilor  care nu au asigurau condiţiile de microclimat la locul de muncă, nu au prezentat evaluarea riscurilor legate de expunerea la temperaturi extreme şi nu trecuseră în instrucţiunile proprii măsurile legale cu privire la caniculă.

     Măsurile dispuse au fost şi pentru nerespectarea cerinţelor minimale pentru ameliorarea condiţiilor de muncă şi pentru menţinerea stării de sănătate a lucrătorilor, adică reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice, asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă, asigurarea apei minerale, asigurarea de duşuri.

     Aproape jumătate dintre angajatori nu luaseră măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor determinate de munca în condiţii de temperaturi extreme, examenul medical, stipularea în fişele de aptitudini ale lucrătorilor dacă au sau nu contraindicaţii legate de temperaturi extreme, măsuri de prim ajutor sau transport a persoanelor afectate.

     Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, continuă acţiunile de control în perioadele în care se semnalează temperature extreme caniculare. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.