Acasă Politic Bucuresti: Blejnar va sesiza Parchetul in legatura cu acuzatiile pe care i...

Bucuresti: Blejnar va sesiza Parchetul in legatura cu acuzatiile pe care i le-a adus Ponta

DISTRIBUIȚI

112179 – 31072012 – Sorin Blejnar, fost presedinte al ANAF, sustine ca acuzatiile aduse de premierul Victor Ponta la adresa sa sunt nefondate, motiv pentru care va sesiza Parchetul General. „O sa sesizez de indata Parchetul pentru amenintarile din ultimul an de zile din partea lui Ponta si ai altor lideri ai PSD. Nu pot fi incalcate regulile unui stat democratic; premierul nu poate pune presiune pe un fost reprezentat al statului. Voi sesiza Organizatia Internationala de Adminstrare a Taxelor Fiscale, unde ANAF a fost auditor, o sa solicit sprijinul lor si voi aduce la cunostinta toata presiunea care a fost facuta asupra mea”, a declarat Sorin Blejnar.El a mentionat ca o parte dintre liderii USL, in special Ponta, l-au amenintat constant, incercand sa asocieze imaginea lui cu PDL

incercand sa il contureze ca un om corput. 

„Sunt convins ca asa cum s-au derulat evenimentele, chiar reuseste, cu sprijinul unor procurori pe care ii are in Parchet, sa imi pateze imaginea. Resping cu fermitate actiunile lui si va pot spune ca aceste amenintari constante, astazi incep sa treaca la fapte reale”, a adaugat fostul sef al ANAF.

El sustine ca in perioada referendumului s-au amplificat atacurile la adresa lui si a familiei sale.

„Mi-au fost facute dosare penale, in care nu am niciun fel de rol, doar ca am condus ANAF si poate am deranjat ca mi-am facut treaba. Ponta nu ma sperie, nu ma sperie ca e premier si vreau sa il rog sa renunte sa mai pune presiune pe procurori, nu trebuie sa isi foloseasca finctia pentru acest lucru. In general, dosarele ANAF au vizat intreaga clasa politica, doar ca atunci Ponta si apropiatii lui au facut obiectul unei investigatii. Insa dosarele nu pot fi musamalizate, chiar daca el are prieteni in parchete, care spera sa ajunga la o functie inalta prin intermediul lui”, a mai precizat Blejnar.

Acesta a adus in discutie legea 544 cu privirea la transparenta datelor, sustinand ca cunoaste dosarele de la alte institutii si ca o sa le fac publice.

O sa vedeti cu totii ca noi, ANAF-ul, cu mine in frunte, ne-am facut treaba cu profesionalism, indiferent de imaginea de om corupt care mi-a fost creata, eu sunt integru si onest si pot sta cu verticalitate in fata justitiei. Va intreb, Ponta poate sa stea? Iar daca intr-una dintre zile, Antena 3 dadea breaking news ca sunt perchezitii la mine acasa si nu era adevarat, nu este acest lucru un atac asupra familiei mele? „, s-a intrebat, retoric, Blejnar. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.