Acasă Politic Bucuresti: Campania „Traficul de minori pe intelesul copiilor” la final

Bucuresti: Campania „Traficul de minori pe intelesul copiilor” la final

DISTRIBUIȚI

111670 – 10072012 – În perioada aprilie-iunie 2012, Asociaţia Telefonul Copilului în parteneriat cu Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului au implementat Campania regională de prevenire „Traficul de minori pe înţelesul copiilor” în regiunile Moldova şi Transilvania prin intermediul unui program finanţat de Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România. Scopul campaniei a fost acela de a furniza informaţii relevante referitoare la prevenirea traficului de minori şi conştientizarea riscurilor la care sunt supuşi copiii şi adolescenţii, în special în mediul rural. În acest context, ANITP a participat la implementarea campaniei prin activităţi directe de informare în şcoli şi licee din judeţele Bacău, Galaţi, Iaşi, Suceava, Alba-Iulia, Braşov, Oradea şi Târgu-Mureş în cadul unor echipe mixte de campanie. Echipele mixte au fost alcătuite din personalul Asociaţiei Telefonul Copilului (asistenţi sociali), reprezentanţi ai centrelor regioanle ale A.N.I.T.P. şi reprezentanţi ai Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Intalnirile directe cu copiii au asigurat informarea acestora cu privire la riscurile şi implicaţiile traficului de minori, precum şi despre posibilitatea de a cere ajutor prin intermediul liniei Telverde 0800.800.678 gestionate de catre AN.I.T.P., în cazul în care s-ar putea afla în pericol.

Materialele informative pentru copii au inclus continut elaborat pe intelesul lor si au fost structurate pe 2 categorii de varsta, respectiv 11 – 14 sub sloganul „Traficul de copii nu e o joaca, e un abuz” si 15 – 18 sub sloganul „Nu-ti accidenta viata in traficul de copii”. Pentru cadrele didactice a fost elaborat un material informativ aparte. Totodata, in vederea extinderii numarului beneficiarilor proiectului, campania de constientizare a inclus si un spot radio difuzat gratuit de partenerul media al proiectului Radio Romania, precum si o pagina web care prezinta mesajul si informatiile transmise in cadrul proiectului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.