Acasă Politic Bucuresti: Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti: Teza de doctorat a lui...

Bucuresti: Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti: Teza de doctorat a lui Ponta este un plagiat

DISTRIBUIȚI

111928 – 20072012 – Comisia de etică a Universităţii Bucureşti a decis că premierul Victor Ponta a plagiat! O treime din teză ar fi fost copiată.  “Universitatea nu a dorit să prelungească nepermis de mult un punct de vedere în cazul lui Ponta. Comisia şi Universitatea nu au niciun fel de satisfacţie să vă anunţe ceea ce urmează să vă anunţe. Teza de doctorat a lui Ponta încalcă principiile eticii, integrităţii şi bunei-conduite în activitatea de cercetare. Comisia de etică nu a făcut decât să examineze forma tezei de doctorat, ea nu s-a pronunţat legat de conţinut. Teza are 297 de pagini plus anexe. Elementele de plagiat au fost identificate mai ales în capitolele 1 si 3. Comisia doreşte să exprime foarte clar: Trăim o perioadă complicată.

E vorba de o teză din 2003. Normele există de dinainte de 2003, de 230 de ani. O preluare copiată identic dintr-un text al unui autor. Preluările sunt de mai multe ordine: unele se referă la comentarii rezumate la două cuvinte la un text copiat. Alteori, sunt dislocate elemente din diverse lucrări. Vă atrag atenţia asupra faptului că s-a copiat în succesiune. Sunt pagini întregi traduse din limba engleză. A mai fost folosit mixaj. A fost o muncă de a asambla din părţi distincte propriul text. Sunt şi elemente de judecată care aparţin autorilor. Oare în 2003 normele de redactare nu erau aceleaşi? Normele de a pune ghilimele, de a cita, de a avea bibliografie. Nu este posibil să ai o teză cu 40 de referinţe şi câteva note de subsol. Atunci când oameni simpli observă ceea ce se întâmplă în acest moment cu teza de doctorat a lui Ponta au mari semne de întrebare. Am dorit să dăm un semnal foarte clar comunităţii academice că ar trebui să ne gândim la lucrurile simple, la parcursul de cercetător”, a declarat Marian Popescu, preşedintele comisiei de etică a Universităţii Bucureşti, citat de Realitatea Tv.

“Săptămâna viitoare vom avea şedinţe şi voi aduce la cunoştinţă toate concluziile comisiei. Vom lua o decizie în concordanţă cu legile. Numai după ce ministerul îşi dă acordul, putem retrage titlul”, a precizat profesorul Mircea Dumitru. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.