Acasă Politic Bucuresti: Crin Antonescu: “Nu se pune problema gratierii lui Adrian Nastase”

Bucuresti: Crin Antonescu: “Nu se pune problema gratierii lui Adrian Nastase”

DISTRIBUIȚI

111614 – 09072012 – Presedintele PNL, Crin Antonescu, si co-presdinte al USL, a declarat duminica seara ca “nu se pune problema gratierii lui Adrian Nastase de catre presedintele interimar „. „Am raspuns si zilele trecute despre gratierea lui Adrian Nastase si s-a interpretat drept un raspuns evaziv. Eu am spus ca pana in 29 iulie, voi uza limitat de prerogativele prezidentiale, pentru ca nu sunt presedinte ales si il consider inca presedinte pe traian Basescu, chiar daca e suspendat”, a explicat Antonescu, la Antena3. „Nu se pune problema gratierii lui Adrian Nastase de presedintele interimar Crin Antonescu”, a subliniat el. In ce priveste posibilitatea gratierii lui Adrian Nastase ulterior, daca ar fi ales presedinte, Crin Antonescu a spus:

„Nu s-a pus problema gratierii lui Adrian Nastase, nu e o tema de campanie. E drept, procedura gratierii exista si gratierea este un gest politic asumat, important. Dar as vrea sa fie clar: Justitia nu este controlata si, pana una, alta, Adrian Nastase tocmai a fost condamnat si tocmai este in puscarie”.

In ultimele zile, au existat analisti care au explicat graba cu care USL incalca prevederile legale si constiutionale incercand sa urgenteze demiterea lui Traian Basescu tocmai prin necesitatea de a-l salva pe Adrian Nastase din inchisoare.

Conform legii, presedintele nu trebuie sa isi justifice decizia, decretul de gratiere trebuind sa contina doar datele de identificare ale persoanei condamnate, elementele de identificare a hotararii judecatoresti de condamnare, pedeapsa aplicata de instanta, care face obiectul gratierii, si modalitatea gratierii – totala sau partiala.

Crin Antonescu s-a aratat neincrezator in justetea verdictului dat de Inalta Curte in cazul Adrian Nastase.

„Oficialii europeni au comentat ca, in Romania, e in regula ca un fost premier sa fie inchis, de parca ar fi vreun stindard. La noi asta inseamna ca justitia merge bine, in timp ce, in Ucraina, in cazul Timosenko, lucrurile stau invers. Nu cred ca politica s-a separat de justitie. La nivelul proiectiei politice in jurul lui Adrian Nastase nu cred ca poate veni cineva sa spuna ca s-a separat factorul politic de desfasurarea procesului”, spunea Crin Antonescu in 20 iunie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.