Acasă Politic Bucuresti: Ecaterina Andronescu: „Prin batalia politica nu trebuie sa denigram mediul academic”

Bucuresti: Ecaterina Andronescu: „Prin batalia politica nu trebuie sa denigram mediul academic”

DISTRIBUIȚI

111415 – 01072012Ecaterina Andronescu, care a fost propusa de premierul Victor Ponta  pentru functia de ministru al Educatiei, a declarat ca va face tot posibilul se separe politica de educatie pentru ca in urma scandalului legat de presupusul plagiat al lui Victor Ponta au fost afectati oameni de stiinta importanti. „Voi respecta legea si voi incerca sa separ politica de educatie. Nu o sa ies din litera legii”, a spus Andronescu, sambata seara, potrivit Ziare.com. Aceasta a precizat ca regreta ca acest subiect a intervenit intr-o batalie politica si ca mediul academic va fi cel care va avea foarte mult de suferit.”Regret ca acest subiect a intervenit intr-o batalie politica. Este o alta lume.

Are cu totul alte obiective. Nu cred ca prin batalia politica trebuie sa denigram mediul academic. Ajungem intr-o situatie in care mediul academic nu are cum sa nu iasa sifonat”, a mentionat ministrul desemnat al Educatiei. Andronescu crede ca fiecare teza de doctorat trebuie analizata de oamenii din domeniul respectiv si a mentionat ca la fel trebuia sa se procedeze si in cazul Ponta.

„In Drept exista aceste documente normative. Si teza lui Ponta contine aceste norme de reglementare pe care le-a preluat integral. De aceea, cred ca prima instanta care trebuie sa dea o explicatie este Facultatea de Drept. Eu fac o propunere: sa realizam niste dezbatateri publice cu profesori din aceasta zona”, a continuat ea. 

Consiliul de Atestare a Diplomelor a decis, vineri, ca Victor Ponta a plagiat lucrarea de doctorat, insa ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a anuntat ca decizia nu are valoarea pentru ca respectivul consiliu se afla in reorganizare. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.