Acasă Politic Bucuresti: Emisiune filatelica dedicata Jocurilor Olimpice de la Londra

Bucuresti: Emisiune filatelica dedicata Jocurilor Olimpice de la Londra

DISTRIBUIȚI

112035 – 25072012 – Devenind gazdă a Olimpiadei pentru a treia oară, fapt care reprezintă o premieră în istoria modernă a competiţiei, Londra găzduieşte anul acesta, în perioada 27 iulie – 12 august, Jocurile Olimpice de Vară. Titlul de gazdă a celei de-a XXX-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Vară din 2012 a fost obţinut de Londra în luna iulie 2005 la Singapore, în cadrul celei de-a 117-a sesiuni a Comitetului Olimpic Internaţional.

Competiţiile de anul acesta vor avea ca participanţi aproximativ 10.000 de sportivi, reprezentând peste 200 de ţări, şi se vor desfăşura în 30 de locaţii diferite, incluzând Stadionul şi Arena Wembley, cât şi Arena O2.

În cadrul acestei ediţii a Jocurilor Olimpice de Vară, România va fi reprezentată de peste 100 de sportivi, care vor participa la 15 sporturi şi discipline din cele înscrise în programul Olimpiadei (gimnastică, haltere, judo, tenis de masă, atletism, canotaj, kaiac-canoe, lupte, scrimă, box, tenis, tir, polo, ciclism, nataţie).

Spre bucuria tuturor colecţionarilor şi iubitorilor sporturilor, dar şi pentru a marca, prin specificul activităţii sale, Jocurile Olimpice de Vară de la Londra, Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea tematică de mărci poştale „Jocurile Olimpice de Vară, Londra 2012”, alcătuită din patru timbre – cu valoarea nominală de 1,20 lei, 1,40 lei, 2,10 lei şi 6,00 lei, un plic „prima zi” şi un carton filatelic. Mărcile poştale ilustrează simbolic patru competiţii la care România are reale şanse de a obţine cea mai înaltă distincţie în 2012 (conform COSR): gimnastică, kaiac-canoe, scrimă şi atletism.

Începând cu ziua de vineri, 27 Iulie 2012, emisiunea de mărci poştale „Jocurile Olimpice de Vară, Londra 2012” va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.