Acasă Politic Bucuresti: Incendii de vegetaţie uscată şi fond forestier în 11 judeţe

Bucuresti: Incendii de vegetaţie uscată şi fond forestier în 11 judeţe

DISTRIBUIȚI

111973 – 23072012 – Incendiile de vegetaţie uscată şi fond forestier afecatu luni dimineata zone din 11 judeţe, potrivit unei comunicări a IGSU. În Masivul Făgăraş, judeţul Argeş a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată în zona golului alpin dintre Vârful Scara şi Vârful Boia, pe o suprafaţă de circa 2 hectare. Şi astăzi continuă intervenţia pentru stingerea incendiului de vegetaţie uscată izbucnit în satul Sebeş din comuna Hârseni, judeţul Braşov. Acesta s-a extins la litiera de conifere din golul alpin situat între Vârfurile Berevoiescu şi Ţiganu din Masivul Făgăraş, la o altitudine de 1500 de metri, pe o suprafaţă de 4 hectare. În judeţul Hunedoara, incendiul din Munţii Vulcan, Vârful Drăgoi a fost lichidat, în prezent acţionându-se pentru lichidarea incendiului din Munţii Şureanu,

de pe raza comuna Baru, ce a afectat circa 30 de hectare de vegetaţie uscată şi doborâturi.

Aproximativ 25 hectare vegetaţie uscată, litieră pădure foioase şi conifere, păşune alpină şi doborâturi au fost afectate de incendiile declanşate pe raza comunei Şugag, în zonele Smida Mică şi Dobra din Munţii Şureanu, judeţul Alba.

Incendiul din comuna Vâlcele, judeţul Covasna, ce a distrus 3 hectare de vegetaţie uscată şi pepinieră de foioase, a fost lichidat, în timpul nopţii asigurându-se supravegherea pentru a se preveni reaprinderea suprafeţelor afectate.

De asemenea, şi incendiul de vegetaţie uscată semnalat în golul alpin din comuna Muşeteşti, judeţul Gorj a fost stins.

La incendiul din Masivul Bucegi, judeţul Prahova, între Claia Mare şi linia de telecabină Buşteni – Babele, acţionează, alături de celelalte forţe implicate, şi un elicopter ce aparţine Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul M.A.I.

In continuare se acţionează pentru stingerea incendiului din zona Vârfului Muma din judeţul Sibiu, ce se manifestă la circa 7 hectare litieră.

Incendiul produs la vegetaţia uscată de pe un perete stâncos din zona Stănile a Parcului Naţional Ceahlău, judeţul Neamţ, nu se mai manifestă cu flacără, existând doar câteva porţiuni care fumegă, iar zona este în continuare supravegheată.

Totodată, se asigură supravegherea pentru a se preveni reaprinderea suprafeţelor afectate în zonele Şanta – staţiunea Păltiniş, Vârfurilor Bătrâna, Arpăşelul de Sus şi Buceciu din judeţul Sibiu, zona Ocolului Silvic Brateş din comuna Tarcău, judeţul Neamţ, în comuna Stânceni din judeţul Mureş şi în apropierea Staţiunii Lacul Roşu şi localităţile Borsec, Subcetate şi Gheorgheni din judeţul Harghita. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.