Acasă Politic Bucuresti: Inspecţia Muncii a dat în trei zile amenzi de 1.866.500 lei

Bucuresti: Inspecţia Muncii a dat în trei zile amenzi de 1.866.500 lei

DISTRIBUIȚI

112012 – 24072012 – Inspecţia Muncii a desfăşurat la nivel naţional, în perioada 12 – 14 iulie 2012, acţiuni de control cu caracter inopinat, privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, precum şi verificarea modului în care se respectă prevederile legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă din domeniul alimentaţiei publice. 

            În doar trei zile, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare totală de 1.866.500 de lei şi 164 de persoane au fost depistate fără forme legale de angajare.

            În domeniul relaţiilor de muncă, s-au aplicat amenzi de 1.561.500 de lei, din care 1.350.000 de lei pentru primirea la muncă a persoanelor fără întocmirea unui contract în formă scrisă. Au fost controlaţi 1.297 de angajatori care au însumat un număr de 23.437 de salariaţi.

            Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contract individual au fost identificaţi cinci angajatori, doi în Bucureşti, doi în judeţul Vâlcea şi unul în judeţul Dâmboviţa. Prin urmare s-au făcut propuneri de cercetare penală în acest sens.

            S-au constatat 3.383 de deficienţe şi s-au dispus 3.583 de măsuri în vederea remedierii. Cele mai frecvente încălcări ale prevederilor legislaţiei muncii din domeniul relaţiilor de muncă, în alimentaţie publică, identificate de inspectorii de muncă, au fost: primirea la muncă a persoanelor fără întocmirea unui contract în formă scrisă, nu se înmânează salariatului un exemplar al contractului individual de muncă, nu se respectă termenul de completare şi transmitere a registrului de evidenţă a salariaţilor şi nu se păstrează registrul la sediul angajatorului, nu se completează foile colective de prezenţă pentru evidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat. 

            În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au constatat 1.937 de deficienţe faţă de legislaţia în vigoare şi s-au aplicat  1911 sancţiuni contravenţionale, din care 1.850 de avertismente şi amenzi în valoare de 305.000 de lei.

            Pentru remedierea deficienţelor constatate, în alimentaţie publică, inspectorii de muncă au dispus 1.963  măsuri cu termene fixe de raportare a modului de rezolvare.

            Printre deficienţele din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă întâlnite la angajatorii controlaţi, s-au numărat: lipsa supravegherii medicale adecvate pentru lucrători, neasigurarea unei instruiri adecvate de securitate şi sănătate în muncă, deficienţe în utilizarea echipamentelor de muncă în mediul umed, lipsa evaluării riscurilor profesionale la locurile de muncă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.