Acasă Politic Bucuresti: Inspectia Muncii a dat amenzi de peste 3,8 milioane de lei

Bucuresti: Inspectia Muncii a dat amenzi de peste 3,8 milioane de lei

DISTRIBUIȚI

111422 – 01072012Inspecţia Muncii a desfăşurat la nivel naţional, în perioada 5 – 15 iunie 2012, acţiuni de control, cu caracter inopinat, privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, precum şi verificarea modului în care se respectă prevederile legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă din domeniul construcţiilor. 

     Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 3.807.300 de lei şi 431 de persoane au fost depistate fără forme legale de angajare.

     În domeniul relaţiilor de muncă, s-au aplicat amenzi de 2.752.300 de lei, din care 2.581.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost controlaţi 1.467 de angajatori care au însumat un număr de 71.179 salariaţi. S-au constatat 2.912 deficienţe şi s-au dispus 3.013 măsuri în vederea remedierii.

Pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără contract individual au fost identificaţi 20 de angajatori. Prin urmare s-au făcut propuneri de cercetare penală în acest sens.

     Cele mai frecvente încălcări ale prevederilor legislaţiei muncii, din domeniul relaţiilor de muncă, au fost: neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, nerespectarea duratei timpului de lucru, neacordarea concediilor de odihnă.

     În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă valoarea amenzilor a fost de 1.055.000 de lei. S-au  constatat 2418 deficienţe faţă de legislaţia în vigoare şi s-au aplicat  2377 sancţiuni contravenţionale. În situaţia în care s-a constatat că există un pericol iminent de accidentare, s-a dispus sistarea activităţii în 15 unităţi, la 14 locuri de muncă şi 3 echipamente.

     Pentru remedierea deficienţelor constatate, inspectorii de muncă au dispus 2.430  măsuri cu termene fixe de raportare a modului de rezolvare.

Printre deficienţele din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă întâlnite la angajatorii controlaţi, s-au numărat: neutilizarea echipamentelor de muncă corespunzătoare desfăşurării lucrărilor la înălţime sau a echipamentului individual de protecţie, nerespectarea prevederilor legale privind protecţia împotriva electrocutării sau a prevederilor ce se referă la efectuarea săpăturilor în condiţii de siguranţă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.