Acasă Politic Bucuresti: Intervenţii ale pompierilor militari pentru limitarea şi înlăturarea efectelor furtunii

Bucuresti: Intervenţii ale pompierilor militari pentru limitarea şi înlăturarea efectelor furtunii

DISTRIBUIȚI

111817 – 16072012 – Pentru limitarea efectelor produse de ploile torenţiale, descărcările electrice şi intensificările vântului cu aspect de vijelie, au acţionat 137 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, cu 37 de autospeciale de intervenţie şi motofierăstraie, alături de 38 jandarmi şi poliţişti, 24 de membri ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă şi 70 de angajaţi ai Electrica şi Secţiilor Drumuri Naţionale, cu un total de 22 de mijloace de intervenţie.

Aceştia au intervenit pentru degajarea trunchiurilor de copaci căzute pe carosabil, acoperişuri şi autoturisme, degajarea elementelor de construcţie de la nivelul acoperişurilor, dislocate de vânt, precum şi pentru remedierea problemelor legate de alimentarea cu energie electrică.

În 39 de localităţi din judeţele Bacău, Bistriţa – Năsăud, Iaşi, Neamţ, Prahova şi Suceava, vântul puternic a distrus parţial sau total acoperişurile a cinci locuinţe şi trei obiective socio – economice, iar bolovanii şi copacii căzuţi au blocat un tronson de cale ferată, trei drumuri naţionale şi trei judeţene.

În judeţul Bacău, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au avut numeroase intervenţii, constând în degajarea copacilor căzuţi pe carosabil (şase intervenţii în municipiile Bacău şi Oneşti), degajarea elementelor de acoperiş de pe blocuri şi de la sediul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, aflate în pericol de prăbuşire (şase intervenţii în municipiu Bacău), pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, de protecţie civilă şi înlăturare a oricăror situaţii de urgenţă ce ar fi putut apărea ca urmare a fisurării unei conducte de alimentare cu gaz din municipiul Bacău, în urma căderii unei crengi peste aceasta. De asemenea, au mai acţionat pentru degajarea acoperişului Staţiei CF Valea Seacă din comuna Nicolae Bălcescu, luat de vânt şi aruncat peste liniile de înaltă tensiune şi calea ferată. Circulaţia pe tronsonul de cale ferată a fost reluată după circa trei ore. 21 de localităţi din judeţ sunt parţial sau total nealimentate cu energie electrică, pentru remedierea avariilor acţionând echipe specializate aparţinând Electrica.

În judeţul Bistriţa – Năsăud, pompierii militari, sprijiniţi de membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, au intervenit pe DJ 173A, între localităţile Bistriţa – Bîrgăului şi Colibiţa, pentru îndepărtarea materialului lemnos si a bolovanilor căzuţi pe carosabil. Aceştia au acţionat cu un buldoexcavator şi un motofierăstrău pentru îndepărtarea trunchiurilor de conifere şi a bolovanilor ce au blocat respectiva cale de acces în două porţiuni, pe o distanţă de aproximativ 30 m.

În judeţul Iaşi, vântul puternic a smuls copacii din rădăcini, blocând DN 24 în dreptul localităţii Poieni-Dobrovăţ, a distrus parţial acoperişurile a două locuinţe din comuna Bârnova, iar acoperişul unui bloc din municipiul Iaşi a fost decopertat în proporţie de 50%.

Forţe din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Neamţ au acţionat în oraşul Târgu Neamţ şi în nouă comune pentru degajarea arborilor căzuţi pe carosabil. Probleme au mai fost şi în municipiul Roman şi în alte două comune, unde acoperişurile a trei locuinţe, a unei şcoli şi a unei societăţi comerciale au fost avariate, iar 12 localităţi nu au energie electrică.

În judeţul Prahova, pompierii militari au degajat copacii căzuţi pe carosabil, în oraşele Sinaia şi Câmpina.

În judeţul Suceava, arborii doborâţi de rafalele de vânt au blocat traficul rutier pe DN 17B, pe raza comunei Dorna Arini. De asemenea, între staţiile CF Coşna şi Grădiniţa, din zona Vatra Dornei, între km 52 şi 58, aproximativ 50 de copaci au căzut pe linia ferată, distrugând alimentarea cu energie electrică, ceea ce a condus la blocarea traficului feroviar.

Şi în judeţul Botoşani, grindina a afectat culturile agricole şi acoperişurile gospodăriilor din opt localităţi, iar un tânăr de 26 de ani din localitatea Riticeni a decedat după ce a fost lovit de fulger. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.