Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Apararii ii indeamna pe absolventii Academiei Tehnice Militare: “Nu vă...

Bucuresti: Ministrul Apararii ii indeamna pe absolventii Academiei Tehnice Militare: “Nu vă pierdeţi speranţa”

DISTRIBUIȚI

112183 – 31072012 – „Ministrul apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, şi secretarul de stat pentru armamente, Floarea Şerban, au participat, marţi, la ceremonia de absolvire a inginerilor promoţiei „Neagoe Basarab – 500”, la Academia Tehnică Militară din Bucureşti.

          Anul acesta au absolvit cursurile celor două facultăţi ale Academiei – Facultatea de sisteme electronice şi informatice militare şi Facultatea de mecatronică şi sisteme integrate de armament –, 226 de studenţi care îşi vor desfăşura activitatea în sistemul naţional de apărare şi ordine publică, dintre care 111 în structurile Ministerului Apărării Naţionale.

          Învăţământul politehnic superior militar s-a dezvoltat continuu, în concordanţă cu exigentele învăţământului superior pe plan naţional, cu necesităţile armatei şi ale ţării, asigurând pregătirea ştiinţifică, tehnică, militară, precum şi calităţile morale necesare atât ofiţerilor, cât şi specialiştilor civili, licenţiaţi în domeniul ştiinte inginereşti, a apreciat, în cuvântul său, ministrul Corneliu Dobriţoiu.

          Deşi condiţiile generate de criza economică au dus pentru prima oară la amânarea înălţării în grad a promoţiei 2012, ministrul a dorit să transmită, încă o dată, studenţilor, întregul său sprijin. “Vă rog să nu vă pierdeţi speranţa, să continuaţi să vă pregătiţi şi să aveţi convingerea că eu, împreună cu întreaga conducere a MApN şi a Academiei Tehnice Militare, vom face tot ce se poate pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru voi”.

          Inginerii militari vor începe, în perioada următoare, Cursul pentru formarea cadrelor militare pentru prima funcţie, care se va încheia la 1 decembrie, moment în care militarii vor primi primul grad şi vor fi repartizaţi pe prima funcţie în Armata României.

          Academia Tehnică Militară este o instituţie de învăţământ superior politehnic, înfiinţată în 1949, şi are ca misiune formarea iniţială şi continuă prin licenţă, master şi doctorat, a ofiţerilor ingineri şi a altor specialişti, pentru MApN, MAI, STS, SRI, SIE, SPP, ANP, industria de apărare sau perfecţionarea pregătirii prin programe postuniversitare şi cursuri de carieră sau de nivel, dar şi efectuarea cercetării ştiinţifice universitare (fundamentală şi aplicativă), pentru dezvoltare tehnologică, proiectare, testare-evaluare, consultanţă, expertiză, elaborare şi evaluare de standarde.

Academia Tehnică Militară colaborează cu universităţi şi entităţi de cercetare din Europa, S.U.A., Asia şi Africa şi dispune de un corp profesoral de excepţie. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.