Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Justitiei: oficialii europeni ar fi trebuit sa intrebe inainte de...

Bucuresti: Ministrul Justitiei: oficialii europeni ar fi trebuit sa intrebe inainte de a se pronunta

DISTRIBUIȚI

111786 – 15072012 – Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, sustine ca oficialii europeni ar fi trebuit intai sa intrebe autoritatile romane in legatura cu ingrijorarile privitoare la justitia din tara, inainte de a se exprima.„Asta este regula: intrebi si autoritatile statului respectiv. Intrebi ministrul Justititiei, ministrul Afacerilor Europene, ministrul de Externe”, a spus Corlatean, sambata seara, la Antena 3.Ministrul Justitiei a afirmat ca orice stat membru al Uniunii Europene trebuie sa ia in considerare semnalele de preocupare pe care capitalele europene si oficialii europeni le ridica.”Atunci cand apar astfel de acuzatii grave, serioase, extraodinare – schimbarea sau arestarea judecatorilor Curtii Constitutionale

– elemente de manipulare crasa, asteptarea unui stat membru este de a fi intrebat. Le-am spus ca au mers pe anumite canale si prin presa. Nu am zis PPE, dar au inteles. Sunt surse politice, surse media, surse legate de ONG – uri, au oameni la Bucuresti, oameni de la Bruxelles”, a explicat ministrul Justitiei.

Corlatean a relatat ca oficialii romani au avut intalniri, separat, la Bruxelles, cu vicepresedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, dar si cu Catherine Day, secretarul general al Comisiei Europene, care este si cea care coordoneaza Mecanismul de Cooperare si Verificare pentru Romania.

Ministrul Justitiei a punctat ca au avut loc discutii, dintre care „una mai aplicata cu privire la aspectele ridicate anterior de oficialii europeni”, adaugand ca o singura discutie si-a atins tinta, a doua fiind „mai complicata, mai complexa”.

„Paradoxal, multe dintre punctele de preocupare nu ridica semne de intrebare privind asumarea din partea statului roman”, a punctat Corlatean, care a completat ca a fost nevoit sa intervina in discutia cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, pentru a-i spune „ceva foarte simplu, ca Monitorul Oficial publica daca are ce publica”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.