Acasă Politic Bucuresti: Plata TVA la incasare, pentru operatiunile derulate prin banca

Bucuresti: Plata TVA la incasare, pentru operatiunile derulate prin banca

DISTRIBUIȚI

111800 – 16072012 – Guvernul va propune Fondului Monetar International (FMI) ca plata TVA sa se faca la incasarea facturii. Aceasta masura ar putea fi introdusa dupa vizita delegatiei FMI, a anuntat, luni, premierul Victor Ponta. „Dorim sa propunem plata TVA la incasare pentru firmele cu cifra de afaceri mai mica de 500.000 de euro, cu conditia ca derularile sa se faca prin mediul bancar. Reprezinta un oxigen pentru economie, prin facilitatea fluxului de lichiditati. Cererile de rambursare se vor face doar dupa dovada platii. Se vor include doar platile facute prin sistemul bancar”, a precizat premierul. El a precizat ca aceasta masura va stimula IMM-urile si va reduce evaziunea fiscala.Ministrul Finantelor, Florin Georgescu,

a precizat ca aceasta masura nu va avea influente negative asupra economiei.

„Nu va fi un impact bugetar negativ. Am inaintat fundamentarea masurii catre organismele internationale, iar dupa finalizarea vizitei vom legifera aceste masuri”, a precizat Georgescu.

Plata TVA catre bugetul de stat la incasarea contravalorii facturii si nu la emitere a fost solicitata frecvent de oamenii de afaceri, iar de-a lungul anilor au mai existat propuneri legislative de acest gen, care insa nu s-au concretizat.

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS) i-a cerut Guvernului condus de Victor Ponta o decizie urgenta privind plata TVA la incasarea facturii. 
„Termenele foarte lungi de incasare a facturilor in domeniul turismului pun operatorii turistici de orice categorie in imposibilitatea de a-si asigura cash-flow-ul si chiar in incapacitate de plata datorita obligatiei de a achita TVA-ul la emiterea si nu la incasarea facturii”, au transmis reprezentantii FPTS. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.