Acasă Politic Bucuresti: Ponta: „Nu voi coabita cu un presedinte total ilegitim”

Bucuresti: Ponta: „Nu voi coabita cu un presedinte total ilegitim”

DISTRIBUIȚI

111801 – 16072012 – Premierul Victor Ponta a reafirmat ca nu va coabita cu Traian Basescu, in cazul in care acesta va fi reconfirmat presedinte dupa referendumul din 29 iulie.Ponta a precizat ca va aplica „toate deciziile Curtii Constitutionale, desi mi se pare o decizie care poate avea repercusiuni greu de controlat”, a spus el, citat de Gandul.info, invocand scenariul unei prezente la vot de opt milioane de oameni si un vot negativ majoritar pentru Traian Basescu.„Nu voi coabita cu un presedinte total ilegitim” care „merge pe principiul lui Lapusneanu: daca voi nu ma vreti, eu va vreau”, a precizat Ponta.In cazul in care Traian Basescu va castiga insa referendumul prin votul populatiei, „va avea inclusiv dreptul dat de poporul roman de a spune cu cine va dori sa guverneze”.

„Voi considera atunci ca un Guvern USL nu are legitimitatea data de popor”, a comentat primul ministru.

Intrebat concret daca va demisiona in cazul in care Traian Basescu este reconfirmat la referendum, Victor Ponta a raspuns: „Nu voi coabita cu dl Basescu”.

„Daca poporul roman il vrea in majoritatea sa pe presedintele Traian Basescu nu pot decat sa accept aceasta decizie”, a aduagat premierul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.